
Het is maar goed dat ik aardperen zo lekker vind want ze blijven uit de moestuin komen. Ik moet zeggen dat het me wel creatief maakt in het verzinnen van nieuwe recepten en manieren om ze klaar te maken. Nadat ik ze eerder dit seizoen al verwerkte als saus door de pasta , in een gratin met aardappel en salie en (heel verrassend!) in een zoete cake besloot ik vandaag om er aardpeer latkes van te bakken als lunch.
In Israël worden dit soort aardappel pannenkoekjes ‘latkes’ genoemd en geserveerd met een (yoghurt) dip. Ik wilde er eigenlijk geen kaas in doen en ze serveren met een citroen/yoghurtdip en gerookte zalm. Maar aangezien ik geen gerookte zalm in huis had en geen zin om met dit dramatische weer naar de supermarkt te gaan besloot ik ze gewoon zo te eten. Met wat kaas er doorheen dus. De aardpeer latkes die ik nog over heb worden morgen in de oven opgewarmd en als bijgerecht geserveerd.
Een netje poot aardperen voor het volgende seizoen is alweer besteld 🙂
Aardpeer latkes met kaas
Voor 6 -8 stuks (als bijgerecht of lunch)
Ingrediënten:
– 150 gram aardpeer, gewassen
– 100 gram aardappel, geschild (of vervang door aardpeer)
– 1 ei
– 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel
– 50 gram geraspte kaas
– peper & zout
– Italiaanse kruiden
– (gerookte) boter om in te bakken
Bereidingswijze:
1. Rasp de aardpeer en aardappel in een kom en meng de rest van de ingrediënten er doorheen.
2. Verhit de (gerookte) boter in een koekenpan en maak pannenkoekjes van het beslag; ongeveer 1 volle eetlepel per pannenkoekje.
3. Bak ze een paar minuten aan elke kant tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn en serveer meteen (of warm ze later op in de oven)
Lekker met bijvoorbeeld spruitjessalade als lunch of licht hoofdgerecht.
Afdrukken
Aardpeer latkes met kaas
Omschrijving
Voor 6 – 8 stuks, als bijgerecht of lunch
Ingrediënten
- 150 gram aardpeer, gewassen
- 100 gram aardappel, geschild (of vervang door aardpeer)
- 1 ei
- 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel
- 50 gram geraspte kaas
- peper & zout
- Italiaanse kruiden
- (gerookte) boter om in te bakken
Bereidingswijze
1. Rasp de aardpeer en aardappel in een kom en meng de rest van de ingrediënten er doorheen.
2. Verhit de (gerookte) boter in een koekenpan en maak pannenkoekjes van het beslag; ongeveer 1 volle eetlepel per pannenkoekje.
3. Bak ze een paar minuten aan elke kant tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn en serveer meteen (of warm ze later op in de oven)


Oh, dit lijkt me lekker zeg! Ben dol op ‘koekjes’ met groente. Sowieso op groente, mijn collega’s noemen me soms een konijn met mijn bakken rauwkost. En ondanks dat ik alles eet (oké, behalve bietjes, die zijn van de duivel, bah) zijn vegetarische kookboeken hier favoriet. De #vegabijbel staat dan ook hoog op mijn verlanglijstje, dus ik doe graag een poging om die te winnen 😊
Om deze latkes te kunnen maken moet je nog even geduld hebben want aardpeer is er pas weer aan het eind van het jaar 😉 Leuk dat je meedoet met de winactie 😁 Ik ben zelf ook geen vegetariër maar heb wel een hoop vegetarische kookboeken.
Ja, dat is weer even geduld hebben. Maar vast ook lekker met alleen aardappel, of combi met zoete aardappel of zo. Ik gebruik recepten graag ter inspiratie en improviseer wat als ik een bepaald ingrediënt niet heb.