Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Aardperensoep met truffelolie uit Voer voor Vrienden

Aardperensoep met truffelolie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Ingrediënten

Scale

Voorgerecht voor 6 personen

  • 750 gram aardperen, geschild en in vieren gesneden (of grove stukken)
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden (kan ook weggelaten worden)
  • 1 witte ui, gesnipperd
  • 1 prei, fijngesneden
  • klont boter
  • 2 bouillonblokjes kip
  • 3 takjes tijm + 2 voor garnering
  • peper, zout
  • 1 theelepel suiker
  • 75 ml slagroom
  • ½ citroen
  • flesje truffelolie

Bereidingswijze

1. Smelt de boter in een diepe pan, en fruit de ui. Snij de bleekselderij en prei in stukjes, en voeg samen met de aardperen en tijm bij de ui. Bak een minuut of tien rustig aan. Roer zo nu en dan.

2. Doe de bouillonblokjes, zout, peper en het schepje suiker erbij, en voeg zoveel water toe dat alles ruim onder staat.  Breng aan de kook en laat een minuut of twintig zacht doorkoken.
Pureer de aardperensoep met een staafmixer.

3. Giet hem daarna door een zeef voor een fluweelzacht resultaat. Voeg de slagroom toe, en breng op smaak met sap van de halve citroen, en eventueel nog wat zout en peper.
Schep de soep in kommetjes, en druppel er wat truffelolie op.

Lekker met geroosterd (zuurdesem) brood en boter