Omschrijving
Voor ongeveer 20 koekjes
Ingrediënten
- 270 gram bloem
- 230 gram margarine
- 100 gram poedersuiker
- 1 blikje gecondenseerde melk
Bereidingswijze
1. Verhit de oven voor op 190ºC. Zeef de bloem en poedersuiker in een kom of een licht met bloem bestoven werkblad en maak een kuiltje in het midden. Plaats de zachte margarine (evt. even in de magnetron plaatsen) in het midden en werk met je vingertoppen de droge ingrediënten hierin tot een gladde bal. Het deeg voelt plakkerig aan. Laat 30 minuten afkoelen in de koelkast
2. Rol het afgekoelde deeg uit op een met bloem bestoven werkblad to ongeveer 4 mm en steek hier 40 rondjes uit met een diameter van ongeveer 7 cm.
3. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 12 minuten tot net gekleurd. Pas op dat je ze niet bruin bakt!
Laat afkoelen en vul ze als ze afgekoeld zijn met dulce de leche en bestuif met poedersuiker.
Voor de dulce de leche vulling:
Laat een blikje gecondenseerde melk ruim 1,5 uur op laag vuur koken. Zorg dat het blikje helemaal onder water staat. Kijk voor een meer uitgebreide uitleg hierover op de blog Laura’s Bakery.