
“Heb je pen en papier bij? Dan geef ik je het recept.” Ik heb nog nooit zo snel mijn notitieboekje en pen onderuit de cameratas gevist! Het gebeurt me namelijk niet vaak dat een chef zelf voorstelt om het recept te delen na een compliment over een van de gerechten. Voor mij is dit het mooiste souvenir dat ik mee naar huis kan nemen van een vakantie; een lekker recept. Amandel-knoflook dip in dit geval.
Op de bewuste avond genoten we van ons eerste Eat With diner in hartje Tel Aviv. Eat With is een internationale website waar hobbychefs zich kunnen aanmelden voor het aanbieden van etentjes bij hen thuis. Onze hosts Yael en Keren zijn echter verre van hobbychef; Yael is patissier & bakker en Keren is kok & kunstenaar. Dat laatste uit ze zowel op muren en schilderijen als in de keuken.
Het was een geweldige ervaring om het ’10 Steps to Happiness’ diner mee te maken. Al waren het eerder 14 of 15 gangen; ergens tussen het aperitief en de tweede shot wodka zijn we de tel kwijt geraakt 😉 We genoten niet alleen van het heerlijke en overvloedige Midden Oosterse eten, ook de tafel delen met mensen van verschillende nationaliteiten maakte het een extra bijzondere avond.
Een van de lekkerste gerechten die op tafel verscheen was voor mij de amandel-knoflook dip. Het verbaasde me dan ook hoe ontzettend simpel het recept te maken is. Het enige kookelement eraan is de aardappel garen. De hoeveelheid hieronder is ruim voldoende voor 2 volle bakjes. Ik heb alleen de hoeveelheid witte wijnazijn iets aangepast omdat ik het resultaat net iets te zuur vond. Dit hangt uiteraard ook een beetje af van de grootte van de aardappels en het stuk brood dat je gebruikt.
Op zoek naar meer fijne eettips voor je vakantie naar Tel Aviv? Check mijn ultieme Israel voor foodies gids.
Afdrukken
Amandel-knoflook dip; chef recept uit Israel
Ingrediënten
- 4 teentjes knoflook, gepeld
- 150 gram witte amandelen (ongeroosterd en ongezouten)
- 100 ml witte wijnazijn
- 350 ml olie (géén olijfolie, ik gebruikte maiskiemolie)
- 2 aardappels, gekookt en geschild
- 1 groot stuk brood, zonder korst
- 1 theelepel zout
Bereidingswijze
1. Kook de aardappels gaar als je dit nog niet hebt gedaan.
2. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde pasta.
Serveer met platbrood.
Notities
Bron: Keren van Habanot
Keren’s amandel-knoflook dip
Ingrediënten
– 4 teentjes knoflook, gepeld
– 150 gram witte amandelen (ongeroosterd en ongezouten)
– 100 ml witte wijnazijn
– 350 ml olie (géén olijfolie, ik gebruikte maiskiemolie)
– 2 aardappels, gekookt en geschild
– 1 groot stuk brood, zonder korst
– 1 theelepel zout
Bereidingswijze
1. Kook de aardappels gaar als je dit nog niet hebt gedaan.
2. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde pasta.
Serveer met platbrood.
Bron: Keren van Habanot


1 Trackback / Pingback