Omschrijving
Genoeg voor heel wat amusehapjes en een lunchrestje voor de volgende dag
Ingrediënten
Scale
- 1 kleine bloemkool, in zeer kleine roosjes verdeeld (de stronk gebruik je niet)
- 75 gram gerookte zalm, in blokjes
- 5 grote aardbeien, zonder kroontjes, in blokjes
- 1 sjalot, gesnipperd
- evt. 3 zuringblaadjes, in fijne stukjes gescheurd
- 10 blaadjes basilicum, in dunne reepjes gesneden
- sap van 1 citroen
- 25 ml extra vierge olijfolie of hazelnootolie
- zure room, crème fraîche of mascarpone ter garnering
- zeezout en flink wat versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
1. Meng de bloemkoolroosjes in een grote kom met de gerookte zalm, aardbeien, sjalot, basilicum en evt. de zuring.
2. Breng op smaak met zout en flink wat peper om de aardbeien te accentueren.
3. Meng er vlak voor het serveren de citroensap en olie door. Verdeel de bloemkoolsalade over kleine glaasjes of amuselepels en garneer met een toefje zure room.