
Nu ik toch bezig ben kan ik net zo goed meteen succesnummer 2 delen van de borrelplank die ik gisterenavond maakte. Ik had gedacht dat vooral de zwarte-knoflookdip indruk zou maken – en dat deed ‘ie ook- maar deze supersnelle ansjovis-aïoli was net zo geliefd en nog eerder op.
Beide dipjes zijn supersnel te maken. Voor deze ansjovisdip heb je ook maar 3 ingrediënten nodig: 5 a 6 ansjovisjes in olijfolie, 2 eetlepels aïoli en 1 eetlepel creme fraiche. Ik heb een sterke – en niet gesponsorde – voorkeur voor de aïoli van chovi, in dat gele kuipje. Al noemen zij het volgens mij allioli. Deze heeft echt een sterke knoflooksmaak.
De ansjovis-aioli dip is behoorlijk hoog op smaak. Wil je liever een iets mildere versie gebruik dan minder ansjovis. Of zwak de smaak iets af door wat meer creme fraiche te gebruiken.
Crudites – gesneden rauwe groenten – zijn perfect om met de ansjovis-knoflookdip te serveren. Maar ook een op stukje stokbrood smaakt hij prima. Eventueel met nog wat gerookte vis erop.
Heb jij deze ansjovis-aïoli gemaakt? Ik vind het altijd leuk om te horen wat je er van vond!
Afdrukken
Snelle ansjovis-aïoli dip
- Categorie: borrel
Omschrijving
Voor 1 schaaltje
Ingrediënten
- 5 – 6 ansjovisjes (uit olijfolie, niet uit zout)
- 2 eetlepels aïoli (voorkeur voor Chovi)
- 1 eetlepel creme fraiche
Bereidingswijze
1. Laat de ansjovis samen met een heel klein beetje olijfolie op laag vuur smelten in een steelpan. Ze vallen dan helemaal uit elkaar.
2. Meng de gesmolten ansjovis door de aioli en de creme fraiche.
Serveer met reepjes rauwe groenten zoals bijvoorbeeld: komkommer, paprika, wortel of bleekselderij.
Bewaar dit recept op je Pinterest bord door een van onderstaande afbeeldingen te pinnen:


Geef als eerste een reactie