Asperge-aardappelsalade

asperge-aardappelsalade met plakjes beenham

Deze asperge-aardappelsalade is de perfecte begeleider bij een beenhammetje van de BBQ! Als je net als ik in het bezit bent van een stoomoven is hij ook nog eens heel makkelijk klaar te maken. Maar heb je geen stoomoven dan bereid je het gewoon in een pan op het fornuis. Tevens niet onbelangrijk; de salade is helemaal voor te bereiden voor je gasten komen.

Inmiddels heb ik dit recept voor asperge-aardappelsalade al verschillende keren bij een etentje geserveerd. De eerste keer was trouwens nog iets te vroeg in het aspergeseizoen en verving ik de verse asperges door asperges uit een potje. Een prima vervanging bij gebrek aan verse asperges of, in mijn geval, asperges van 10 Euro per kilo. Dat is zelfs mij te gortig en ook helemaal niet nodig.

Wil je dit recept dus buiten het asperge seizoen maken, vervang het dan gerust door ingemaakte asperges. In beide gevallen werd de schaal helemaal leeg gegeten door mijn gasten. Zelf gebruik ik iets minder dragon in verhouding tot de rest van de kruiden omdat hij nogal snel overheerst.

Asperge-aardappelsalade

Bijgerecht voor 4 -6 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo witte asperges, geschild en in stukjes van ongeveer 2 cm gesneden
  • 750 gram vastkokende aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 4 eieren

Voor de dressing:

  • verse dragon, bieslook & peterselie (samen ongeveer 30 gram), fijngehakt
  • 1 eetlepel cider of wittewijnazijn
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Bereidingswijze

1. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.

2. Stoom de aspergestukjes samen met de aardappel en de eieren in 10 minuten gaar op 100ºC. Heb je geen stoomoven? Geen probleem, het kan ook prima gekookt worden in een pan, het duurt alleen wat langer om aan de kook te brengen. Giet zorgvuldig af en laat even uitwasemen.

3. Pel de eieren en snijd in stukjes. Laat de asperges en aardappels iets afkoelen maar meng de dressing er door als ze nog warm zijn.

Zelf serveer ik er graag plakjes beenham van de BBQ bij. Maar met een stukje gebakken zalmfilet smaakt hij uiteraard ook heerlijk.

Op zoek naar meer lekkere recepten met asperges? Maak zeker deze heerlijke pasta met asperges, basilicumroom en gerookte vis eens. Voor meer soortgelijke salades voor bij de BBQ kan ik mijn aardappelsalade met spekjes en zelfgemaakte huzarensalade aanbevelen.

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
asperge-aardappelsalade met plakjes beenham

Asperge-aardappelsalade (uit de stoomoven)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Bijgerecht voor 4 -6 personen


Ingrediënten

Scale
  • 1 kilo witte asperges, geschild en in stukjes van ongeveer 2 cm gesneden
  • 750 gram vastkokende aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 4 eieren

Voor de dressing:

  • verse dragon, bieslook & peterselie (samen ongeveer 30 gram), fijngehakt
  • 1 eetlepel cider of wittewijnazijn
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Bereidingswijze

1. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.

2. Stoom de aspergestukjes samen met de aardappel en de eieren in 10 minuten gaar op 100ºC. Heb je geen stoomoven? Geen probleem, het kan ook prima gekookt worden in een pan, het duurt alleen wat langer om aan de kook te brengen. Giet zorgvuldig af en laat even uitwasemen.

3. Pel de eieren en snijd in stukjes. Laat de asperges en aardappels iets afkoelen maar meng de dressing er door als ze nog warm zijn.


ingredienten voor asperge-aardappelsalade in de stoomoven
asperge-aardappelsalade
asperge-aardappelsalade met plakjes beenham

2 Comments

    • Nou er valt niks te ‘jatten’ van mijn blog hoor; hooguit inspiratie 😉 Ik geloof er niet in dat recepten eigendom van iemand zijn maar vind het super leuk als ik credits krijg als inspiratiebron en een linkje. Dank voor je reactie!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.