Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
asperge-aardappelsalade met plakjes beenham

Asperge-aardappelsalade (uit de stoomoven)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Bijgerecht voor 4 -6 personen


Ingrediënten

Scale
  • 1 kilo witte asperges, geschild en in stukjes van ongeveer 2 cm gesneden
  • 750 gram vastkokende aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 4 eieren

Voor de dressing:

  • verse dragon, bieslook & peterselie (samen ongeveer 30 gram), fijngehakt
  • 1 eetlepel cider of wittewijnazijn
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Bereidingswijze

1. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.

2. Stoom de aspergestukjes samen met de aardappel en de eieren in 10 minuten gaar op 100ºC. Heb je geen stoomoven? Geen probleem, het kan ook prima gekookt worden in een pan, het duurt alleen wat langer om aan de kook te brengen. Giet zorgvuldig af en laat even uitwasemen.

3. Pel de eieren en snijd in stukjes. Laat de asperges en aardappels iets afkoelen maar meng de dressing er door als ze nog warm zijn.