Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Foto van asperges uit de oven met rucolacreme

Asperges uit de oven met rucolacreme

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Hoofdgerecht voor 2 personen


Ingrediënten

Units Scale
  • 1 kilo (AA) asperges, geschild
  • rolletje geitenkaas met korst, 100 gram
  • 4 eieren
  • handvol rucola, gewassen en grof gehakt
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • sap van 1/2 limoen of citroen
  • 1 pakje Coburgerham ( of andere rauwe ham)
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.

1. Kook of stoom de asperges 5 minuten voor zodat ze beetgaar zijn. Als je ze kookt giet ze zorgvuldig af en laat ze schrikken in koud water zodat ze niet verder doorgaren.

2. Verdeel de asperges over een ovenschaal. Giet er een scheutje olijfolie bij en hussel tot alle asperges mooi bedekt zijn met de olie. Verdeel de geitenkaas hierover en breek de eieren er tussen. (zie foto hieronder). Breng op smaak met peper en zout.

3. Schuif in de oven en bak ongeveer 20 minuten tot het eiwit gestold is maar de dooier nog lopend. De tijd kan per oven iets verschillen.

4. Mix intussen de rucola met de Griekse yoghurt, limoensap en 1 eetlepel olijfolie fijn met een staafmixer.

Kruid naar smaak bij met peper en zout.

5. Neem de asperges uit de oven en verdeel over 2 borden. Lepel er wat rucolacrème bij en verdeel de Coburger- of Serranoham er over.