Omschrijving
Als bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- 3 aubergines
- 5 teentjes zwarte knoflook
- 1 eetlepel (rozen)harissa
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1/2 theelepel cacaopoeder
- 50 ml olijfolie + extra om in te kwasten
Voor het serveren: Griekse yoghurt, nigellazaad en lente-ui
Bereidingswijze
1. Halveer elke aubergine over de breedte en snijd hier in de lengte plakken van van ongeveer een halve centimeter dikte. Leg de aubergineplakken op een bakplaat bekleed met bakpapier, kwast ze in met olijfolie, strooi er zout en peper op en verwarm de oven voor op 190°C. Zet de plaat 30 minuten in de oven tot de aubergines zacht en gaar zijn. Laat iets afkoelen.
2. Stamp de zwarte knoflookteentjes fijn in een vijzel en meng er de overige ingrediënten door. Breng op smaak met zout.
3. Doe de aubergines in een grote mengkom. Voeg de zwarte-knoflookdressing toe en meng alles heel rustig met de hand. De aubergines moeten met dressing worden bedekt zonder volledig uit elkaar te vallen.
Voor het serveren: Spreid wat Griekse yoghurt uit op een grote schaal en schik de aubergine parten erop.
Bestrooi met nigellazaad en fijngehakte lente-ui. Sprenkel er nog wat olijfolie over en dien ze op.