
Deze Aziatische saucijzenbroodjes wil je geproefd hebben! En ze zijn binnen een half uur klaar. Terugkijkend op mijn laatste recepten lijkt het alsof ik in een bladerdeegfase zit. Na de verrukkelijke Zuurkoolbroodjes met rookworst en de Plaattaart met witlof, rauwe ham en blauwe kaas 🙂 Ach je kunt er zoveel kanten mee op. Tuurlijk, zelf bladerdeeg maken is nog veel lekkerder maar daar heb ik helaas de tijd niet voor. Of nou ja, daar maak ik de tijd niet voor. En kant-en-klaar bladerdeeg is een prima alternatief voor doordeweekse dagen. Zeker voor saucijzenbroodjes.
Geloof me. Als je eenmaal een keer zelf saucijzenbroodjes hebt gemaakt wil je nooit meer die uit de supermarkt. Maakt niet uit of het deze Aziatische saucijzenbroodjes zijn, mijn saucijzenbroodjes met venkel of die van Yvette’s moeder. Van Yvette van Boven dus.
Als ik inspiratie zoek om te variëren met saucijzenbroodjes google ik altijd in het Engels op ‘sausage rolls’. Sinds onze vakantie naar Australië een paar jaar terug weet ik dat ze daar precies hetzelfde mee bedoelen maar dan met veel spannendere smaken. Ik gebruikte de eerste dat ik deze Aziatische saucijzenbroodjes maakte dit recept. Een paar dagen later maakte ik ze nog een keer, veranderde wat aan de verhoudingen en voegde knoflook-gemberpuree toe. Daar heb ik namelijk standaard een potje van in de koelkast staan. Vervang het gerust door een teentje geperste knoflook en wat geraspte gember.
En laat je hieronder een berichtje achter als je dit recept hebt gemaakt? Ik ben benieuwd wat je er van vindt!
Afdrukken
Aziatische saucijzenbroodjes met ketjap, lente-ui en vijfkruidenpoeder
Omschrijving
Voor 4 hele of 8 halve saucijzenbroodjes
Ingrediënten
- 4 plakjes roomboter bladerdeeg (ontdooid)
- 200 gram saucijzenvlees (dus de binnenkant van saucijsjes)
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel sesamolie
- 2 lente-uitjes, fijngehakt
- 1/4 theelepel vijfkruidenpoeder
- 1/4 theelepel chilivlokken (pul biber)
- 1 theelepel knoflook/gemberpuree (of gebruik 50:50 gepureerde knoflook en geraspte gember)
- sesamzaadjes om te garneren
- 1 geklutst ei
Bereidingswijze
1. Kneed alle ingrediënten voor de vulling – saucijzenvlees t/m knoflook/gemberpuree – goed door elkaar in een grote kom.
2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Beleg een bakplaat met een vel bakpapier. Verdeel het gehakt in 4 bolletjes en rol voor elke velletje bladerdeeg een worstje van het gehakt.
3. Verdeel het gehakt op de helft van het bladerdeeg, vouw de broodjes dicht en druk het vast met een vork zodat er een ribbelrandje ontstaat. Als je liever kleinere saucijzenbroodjes maakt kun je ze nu met een mes halveren en de snijkant nog iets dichtdrukken met een vork.
4. Besmeer de saucijzenbroodjes met een losgeklopt eitje en maak een paar kleine sneetjes aan de bovenkant. Garneer met sesamzaadjes. Bak ze in 20 minuten mooi goudbruin.
Notities
Lekker met zoete chilisaus

Geef als eerste een reactie