Omschrijving
Voor 4 hele of 8 halve saucijzenbroodjes
Ingrediënten
- 4 plakjes roomboter bladerdeeg (ontdooid)
- 200 gram saucijzenvlees (dus de binnenkant van saucijsjes)
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel sesamolie
- 2 lente-uitjes, fijngehakt
- 1/4 theelepel vijfkruidenpoeder
- 1/4 theelepel chilivlokken (pul biber)
- 1 theelepel knoflook/gemberpuree (of gebruik 50:50 gepureerde knoflook en geraspte gember)
- sesamzaadjes om te garneren
- 1 geklutst ei
Bereidingswijze
1. Kneed alle ingrediënten voor de vulling – saucijzenvlees t/m knoflook/gemberpuree – goed door elkaar in een grote kom.
2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Beleg een bakplaat met een vel bakpapier. Verdeel het gehakt in 4 bolletjes en rol voor elke velletje bladerdeeg een worstje van het gehakt.
3. Verdeel het gehakt op de helft van het bladerdeeg, vouw de broodjes dicht en druk het vast met een vork zodat er een ribbelrandje ontstaat. Als je liever kleinere saucijzenbroodjes maakt kun je ze nu met een mes halveren en de snijkant nog iets dichtdrukken met een vork.
4. Besmeer de saucijzenbroodjes met een losgeklopt eitje en maak een paar kleine sneetjes aan de bovenkant. Garneer met sesamzaadjes. Bak ze in 20 minuten mooi goudbruin.
Notities
Lekker met zoete chilisaus