Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Aziatische saucijzenbroodjes

Aziatische saucijzenbroodjes met ketjap, lente-ui en vijfkruidenpoeder

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Voor 4 hele of 8 halve saucijzenbroodjes


Ingrediënten

Scale
  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg (ontdooid) 
  • 200 gram saucijzenvlees (dus de binnenkant van saucijsjes) 
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • 1/4 theelepel vijfkruidenpoeder
  • 1/4 theelepel chilivlokken (pul biber) 
  • 1 theelepel knoflook/gemberpuree (of gebruik 50:50 gepureerde knoflook en geraspte gember)
  • sesamzaadjes om te garneren
  • 1 geklutst ei 

Bereidingswijze

1. Kneed alle ingrediënten voor de vulling  – saucijzenvlees t/m knoflook/gemberpuree – goed door elkaar in een grote kom.

2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Beleg een bakplaat met een vel bakpapier. Verdeel het gehakt in 4 bolletjes en rol voor elke velletje bladerdeeg een worstje van het gehakt.

3. Verdeel het gehakt op de helft van het bladerdeeg, vouw de broodjes dicht en druk het vast met een vork zodat er een ribbelrandje ontstaat. Als je liever kleinere saucijzenbroodjes maakt kun je ze nu met een mes halveren en de snijkant nog iets dichtdrukken met een vork. 

4. Besmeer de saucijzenbroodjes  met een losgeklopt eitje en maak een paar kleine sneetjes aan de bovenkant. Garneer met sesamzaadjes. Bak ze in 20 minuten mooi goudbruin.


Notities

Lekker met zoete chilisaus