
Chocoladetaart met frambozen
Ik ben geen bakker. Koken is meer mijn ding. Er zijn echter een paar taarten en cakes die al wat langere tijd in mijn repertoire zitten en die ik steeds opnieuw maak. Zoals Oma’s monchoutaart […]
Ik ben geen bakker. Koken is meer mijn ding. Er zijn echter een paar taarten en cakes die al wat langere tijd in mijn repertoire zitten en die ik steeds opnieuw maak. Zoals Oma’s monchoutaart […]
Sinds ik een tijdje terug bij de Appie karamel-zeezout soesjes zag liggen kon ik ze niet meer uit mijn hoofd zetten. Dat moest ik vast zelf nog veel lekkerder kunnen maken. En dat klopt. Zeker […]
Sinds ik de workshop ‘ Koken met karamel’ bij Constan Heestermans volgde ben ik druk in de weer met karamel. Ik had eerder geen idee dat zelf karamel maken zo makkelijk is. En soms moet […]
Ik was eigenlijk helemaal niet van plan om het recept van deze courgette-chocoladecake uit te werken op mijn blog. Het recept zoals ik dat maakte staat namelijk prima beschreven op de blog Chocolate & Zucchini […]
Toeval bestaat niet? Daar leek het wel op toen ik het boek ‘Fresh’ van Annabel Langbein uit de kast pakte en open sloeg op de pagina met het recept voor Rabarber-yoghurt kruimeltaart. Zonder dat ik […]
Wentelteefjes van courgettebrood met een crème anglaise van basilicum?! Al sinds ik een YouTube filmpje van dit gerecht voorbij zag komen op Culy.nl kon ik deze combinatie niet meer uit mijn hoofd zetten. Sowieso ben ik erg […]
Het was opnieuw oud collega Wendy die me via Facebook op het idee bracht om bieten uit de moestuin creatief te gebruiken; brownies met rode biet! Ik had er weleens van gehoord en was best […]
Een aantal jaar geleden backpackten manlief en ik door Zuid Amerika en maakte ik kennis met ‘alfajores’. Deze heerlijke brosse koekjes zijn gevuld met een andere Zuid Amerikaanse delicatesse: dulce de leche (karamelpasta). Je vindt alfajores […]
Afgelopen week haalde ik nog een hele lading aardperen onder de grond vandaan uit de moestuin. Nadat ik er een gratin van aardappel en aardpeer met salie mee maakte had ik nog steeds aardperen over. […]
Ik heb helaas niet zo’n handgeschreven schriftje met recepten die al generaties in de familie zijn. Alleen oma’s erwtensoep en het recept van haar monchoutaart heb ik weten te ontfutselen. Ook al komt die laatste […]
Ik had al weleens slagroomsoesjes gebakken bij Robert van Beckhoven maar het was er nog niet van gekomen om ze thuis te maken. Het jaarlijkse pre-kerstdiner met vrienden was daar een mooie gelegenheid voor aangezien […]
Zelfgemaakte karamel zeezout chocoladetruffels; te makkelijk en te lekker om niet meteen zelf mee aan de slag te gaan. Ik moet eerlijk bekennen dat ik regelmatig ‘gewoon’ een reep Tony’s Chocolonely zeezout karamel op tafel […]
Copyright © 2025 | MH Magazine WordPress Theme by MH Themes