Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Aardappelsalade met spekjes en lentui voor bij de BBQ

Voor bij de BBQ; Aardappelsalade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 from 1 review

Omschrijving

Bijgerecht voor 4 -6 personen


Ingrediënten

Scale
  • 1 kilo aardappels, vastkokend
  • 2 eieren
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • 125 gram spekblokjes
  • 2 eetlepels crème fraiche of zure room
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel (Dijon) mosterd
  • peper & zout
  • bosje verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

1. Schil de aardappelen, snijd ze in eetbare stukken en spoel af onder de kraan. Ik schil ze zelf nogal grof en laat er wat stukjes schil aanzitten.

2. Kook of stoom de aardappel stukjes samen met de eieren in 10 minuten gaar. Spoel daarna de eieren koud af en snijd in stukjes.

3. Bak de spekblokjes uit in een koekenpan.

4. Meng voor de dressing de crème fraiche, mayonaise, rode wijnazijn, knoflookpoeder en mosterd door elkaar.

5. Meng de dressing door de gare aardappelstukjes als ze nog warm zijn en schep goed door elkaar. Voeg ook de eieren, uitgebakken spekjes en peterselie toe en schep nog een keer door. Proef en breng op smaak met flink wat peper en eventueel nog wat zout.