Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
bierblik burgers

Bierblik burgers aka beer can burgers

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Genoeg voor: 2 1x
  • Categorie: BBQ

Omschrijving

Voor 2 personen


Ingrediënten

Scale
  • 400 gram rundergehakt of half-om-half gehakt
  • 50 gram ontbijtspek, fijngehakt
  • 1,5 eetlepel BBQ rub (ik gebruik hiervoor meestal dit recept waar ik meteen een voorraadje van maak)
  • 1 jalapeno peper, in stukjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 100 gram (kastanje) champignons, fijngesneden
  • 1 eetlepel (ongeveer 20 gram) crème fraîche
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 35 gram oude Cheddar kaas, in kleine blokjes

Bereidingswijze

1. Meng het rundergehakt met de fijngehakte ontbijtspek en de BBQ rub goed door elkaar en rol hier 2 grote gehaktballen van.

2. Maak de buitenkant van een blikje of flesje schoon en vet eventueel in met wat olie zodat het niet aan het gehakt blijft plakken.  Vet eventueel ook het bord of de snijplank waar je de burgers op maakt in zodat ook de onderkant makkelijk los komt. Zet het flesje nu op de gehaktbal en druk deze erin totdat je bijna bij de bodem bent. Kneed het gehakt er goed omheen zodat een kommetje ontstaat. Verwijder voorzichtig het flesje en leg de burgers meteen op een stukje dubbelgevouwen aluminium folie.

3. Bak voor de vulling de jalapeno peper, ui, knoflook en champignons even kort in een koekenpan met wat olie en breng op smaak met peper en zout.

4. Meng de crème fraîche, Dijon mosterd en blokjes kaas door het groentemengsel en vul hiermee de burgers. Je kunt er eventueel ook nog wat kaas overheen raspen.

5. Verwarm je BBQ voor op ongeveer 175 °C , voeg wat rookhout toe aan je kolen (om zo’n mooi rookrandje te krijgen) en bak de bierblik burgers op het stukje aluminiumfolie in ongeveer 45 minuten gaar.