Worstenbrood & Wijn

Worstenbrood & Wijn

Bourgondisch genieten

  • Home
  • Grillen & Chillen inkijkexemplaar
  • Bol.com
  • Receptenindex
    • Bakken Hartig
    • Bakken Zoet
    • BBQ
    • Bijgerechten
    • Bitterballen
    • Borrelhapjes
    • Dessert
    • Doordeweeks
    • Hoofdgerecht
    • Moestuinkoken
    • Ontbijt & Lunch
    • Stoomoven
    • Vegetarisch
    • Voorgerecht
  • Curacao
  • Kookboeken
    • GRILLEN & CHILLEN – BBQ BOEK
    • Inkijkexemplaar Het Bourgondische Bitterballenboek
    • Kookboeken
    • Kookboekenpodcast
  • Wandelen
  • Over mij
    • Over mij
    • Contact/Privacy
    • DISCLAIMER
HomeBBQ

BBQ

Sekanjabin: Perzische limonade met honing, azijn en saffraan
BBQ

Sekanjabin; Perzische siroop met honing, saffraan en azijn

22 februari 2018 Ilona 8

Op onze laatste dag in Iran lunchten we bij een Iraanse familie thuis en proefde ik voor het eerst in mijn leven sekanjabin. We boekten die lunch bij Mohsen & Sahar van Persian Dinner: een […]

Coleslaw met rode kool en appel
BBQ

Moestuinkoken: Coleslaw met rode kool en appel

15 oktober 2017 Ilona 0

Het prachtige weer afgelopen weekend was een mooi excuus om onze Big Green Egg nog eens aan te steken. En meteen een goede reden om vrienden uit te nodigen en de Boston Butt van 2,5 […]

Aardappelsalade met spekjes en lentui voor bij de BBQ
BBQ

Voor bij de BBQ; Aardappelsalade

19 augustus 2017 Ilona 2

Ze horen wat mij betreft bij elke grote BBQ; aardappelsalade, huzarensalade en/of coleslaw. Dat zijn in ieder geval mijn 3 favoriete BBQ salades. Ik zou soms willen dat ik gewoon bij de supermarkt een paar […]

zelfgemaakte cole slaw
BBQ

Cole slaw: mijn favoriete recept voor bij de BBQ

25 juni 2017 Ilona 1

Aan sommige recepten blijf ik wat bijsleutelen, maar cole slaw maak ik al jaren volgens dit recept.  Ik vond de basis daarvoor op de Blue Smoke BBQ blog van mijn broertjes ex-schoonvader. Jaren terug had […]

Cover van Smokey Goodness 2 van Jord Althuizen
BBQ

Smokey Goodness 2: Kookboek waardoor je zin krijgt om te koken (of een gat in de grond te maken)

15 juni 2017 Ilona 1

Ik loop een klein beetje, eigenlijk gewoon een beetje véél, achter met mijn blogjes en recepten posten… Er wordt  de laatste weken meer gekookt en gebarbecued dan dat er tijd is om te bloggen. En […]

Rauwe spareribs ingesmeerd met de Tropical Pork Rub uit Smokey Goodness 2
BBQ

Smokey’s Golden Ribs; uit Smokey Goodness 2

12 juni 2017 Ilona 2

Er waren verschillende recepten die ik het liefst meteen had willen maken uit Smokey Goodness 2.  Maar als je zoiets op de dag zelf bedenkt ben je afhankelijk van wat de slager op voorraad heeft. In […]

lamsspiesjes van lamsbout op de bbq
BBQ

Lamsspiesjes van lamsbout met Marokkaanse kruiden; voor op de BBQ

14 mei 2017 Ilona 0

Soms heb ik een idee in mijn hoofd van wat ik wil maken maar geen specifiek recept. Of een ingredient waarvan ik niet zo goed weet hoe ik het moet bereiden en dus naar eigen […]

het vuur de baas bbq handboek
BBQ

Het vuur de baas – mijn favoriete BBQ boek

10 mei 2017 Ilona 1

Kookboek waardoor je zin krijgt om te BBQ’en Deze rubriek met kookboekrecensies zou voor ‘Het vuur de baas’ eigenlijk even omgedoopt moeten worden naar ‘Kookboek waardoor je zin krijgt om te BBQ’en’. Ik durf wel […]

warmgerookte zalm rookoven
BBQ

Uit de rookoven: warmgerookte zalm

4 mei 2017 Ilona 0

Warmgerookte zalm uit mijn kleine rookoventje; het was echt veel te lang geleden dat ik dat maakte! Het was dan ook een spontane actie vorig weekend toen manlief thuis kwam met veel te grote stukken verse […]

bierblik burgers
BBQ

Bierblik burgers aka beer can burgers

29 april 2017 Ilona 3

Ik ben bang dat ik Guus toch gelijk moet geven; een kookboek is een goed kookboek als je er zin door krijgt om te gaan koken. Dat was precies wat er gebeurde nadat manlief en […]

blikjes bbq
BBQ

Voor op de BBQ: Brood uit blik

9 april 2017 Ilona 0

De naam brood mag het natuurlijk eigenlijk niet hebben maar toch is het resultaat verrassend lekker. En het ziet er vooral ontzettend gaaf uit om de blikjes van de BBQ te halen en zo te […]

BBQ

Oosterse kippenvleugeltjes met knoflook-gember marinade en sesamzaad

6 april 2017 Ilona 4

Deze Oosterse kippenvleugeltjes marineer je supersnel als je knoflook-gemberpuree gebruikt. Een favoriet voor op de BBQ […]

BBQ

Gerookte boter uit de Big Green Egg

26 januari 2017 Ilona 2

Ik ben gek op alles met een rooksmaak; van gerookte zalm tot gerookte thee en van gerookte kip tot gerookt bier. Het kon dan ook niet lang duren voordat we met onze Big Green Egg […]

Hamburgers met oesterzwammen, rucola en truffelmayonaise
BBQ

Hamburger met oesterzwammen, pancetta, rucola, Parmezaanse kaas en truffelmayonaise 

19 januari 2017 Ilona 4

Niets zo lekker en makkelijk als af en toe een broodje hamburger als maaltijd. Maar dan wel eentje met smakelijke ingrediënten! Voor mij betekent dat een hard broodje dat even gegrild is en niet zo’n […]

Kippenvleugels op Perzische barbecue
BBQ

Perzische kippenvleugeltjes van de BBQ

27 december 2016 Ilona 1

Ik mis nog steeds de gegrilde Perzische kippenvleugeltjes die regelmatig over de schutting kwamen toen we nog in ons vorige huis woonden. Onze buren, oorspronkelijk uit Iran, staken heel het jaar door de BBQ aan en […]

Zelfgemaakte huzarensalade
BBQ

Zelfgemaakte huzarensalade; lekker bij de BBQ

18 augustus 2016 Ilona 3

Het verschil kan haast niet groter; kleffe huzarensalade in een bak uit de supermarkt of zelfgemaakte huzarensalade.De eerste bestaat vooral uit veel mayonaise.  Zelfgemaakte huzarensalade zit daarentegen bomvol met verse ingrediënten zoals aardappels, wortels en erwtjes. […]

Berichten paginering

« 1 2 3

Dé gids voor spontane BBQ-momenten. Bestel hem hier:

Zoek hier naar recepten

Categorieën

  • Achter de schermen
  • Bakken Hartig
  • Bakken Zoet
  • BBQ
  • Bijgerechten
  • Bitterballen
  • Borrelhapjes
  • Curacao
  • Dessert
  • Doordeweeks
  • Foodie hotspots
  • Foodie tips
  • Geen categorie
  • Hoofdgerecht
  • Kookboeken
  • Moestuinkoken
  • Ontbijt & Lunch
  • Stoomoven
  • Vegetarisch
  • Voorgerecht
  • Wandelen

Zoek hier naar recepten

© 2017 – 2024 Worstenbrood & Wijn| Onze disclaimer en privacyverklaring zijn van toepassing | contact: ilona@worstenbroodenwijn.nl

Copyright © 2025 | MH Magazine WordPress Theme by MH Themes