Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Beer Can Burgers gevuld met blauwe kaas

Beer Can Burgers met blauwe kaas + champignons

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4 from 1 review
  • Genoeg voor: 2 1x

Omschrijving

Hoofdgerecht voor 2 personen


Ingrediënten

Scale
  • 400 gram half om half gehakt
  • 8 dunne plakjes ontbijtspek (of minder, afhankelijk van hoe groot ze zijn)
  • 1 eetlepel BBQ rub (ik gebruik die van Noskos volgens dit recept)
  • 1 jalapenopeper, fijngesneden
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • handje peterselie, fijngehakt
  • 100 gram kastanjechampignons, fijngehakt
  • 100 gram blauwe kaas, verkruimeld (naar smaak sterk of minder sterk)

Bereidingswijze

1. Meng het gehakt met de BBQ rub goed door elkaar en rol hier 2 grote gehaktballen van.

2. Maak de buitenkant van een blikje of flesje schoon en vet eventueel in met wat olie zodat het niet aan het gehakt blijft plakken.  Vet ook het stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie waar je de burgers op maakt in zodat ook de onderkant makkelijk los komt. Zet het flesje nu op de gehaktbal en druk deze erin totdat je bijna bij de bodem bent. Kneed het gehakt er goed omheen zodat een kommetje ontstaat. Verwijder voorzichtig het flesje. Wikkel de plakjes ontbijtspek rond de buitenkant van de bierblikburgers.

3. Bak voor de vulling de jalapeno peper, ui, knoflook en champignons even kort in een koekenpan met wat olie en breng op smaak met peper en zout.

4. Meng de peterselie en de helft van de blauwe kaas door het groentemengsel en vul hiermee de burgers. Verdeel de andere helft van de blauwe kaas op de bovenkant van de beer can burgers. 

5. Verwarm je BBQ met deksel indirect voor op ongeveer 175 °C , voeg wat rookhout toe aan je kolen (om zo’n mooi rookrandje te krijgen) en bak de bierblik burgers op het stukje aluminiumfolie in ongeveer 45 minuten gaar.