Omschrijving
Voor 4 personen als voorgerecht
Ingrediënten
Scale
- 1 of 2 rode bieten (afhankelijk van groot ze zijn)
- flinke handvol rucola, gewassen
- een handje walnoten, geroosterd en grof gehakt
- een rolletje zachte geitenkaas
- goede kwaliteit extra virgine olijfolie
- oude balsamico azijn of balsamicocreme
Bereidingswijze
1. Schil de rode bieten en snijd ze in heel dunne plakjes. Dit kan met een scherp mes maar gaat nog makkelijker met behulp van een mandoline.
2. Verdeel de bietenplakjes over de borden. En verdeel er tenslotte de rucola, walnoten en geitenkaas over. Besprenkel met de olijfolie & balsamico azijn.
Notities
Je kunt de bietencarpaccio al eerder voorbereiden. Bewaar de bietenplakjes dan tot gebruik in een afgesloten bakje in de koelkast. Of verdeel, op de olijfolie en balsamico azijn na, alle ingrediënten op een serveerschaal en zet afgedekt in de koelkast.