
Dit supersnelle receptje voor bladerdeeghapjes met gerookte zalm, roomkaas en dille is telkens weer een succes. Of je het nu bij een ontbijt, brunch of als borrelhapje serveert. Ik maakte net voor de Kerstdagen al een voorraadje en bewaarde dat in de vriezer.
Op die manier is het alleen nog een kwestie van afbakken in de oven op het moment dat je ze nodig hebt. Koop een flink bosje verse dille op de markt en maak meteen een dubbele portie.
Succes gegarandeerd!
Bladerdeeghapjes met gerookte zalm, roomkaas en dille
Voor ongeveer 15 stuks
Ingrediënten
- 1 rol verse bladerdeeg uit de koeling (ongeveer 40 x 24 cm)
- 200 gram gerookte zalm
- 100 gram roomkaas (ik gebruik meestal monchou of mascarpone)
- 1/2 bosje verse dille, +/- 15 gram, fijngehakt
- 1 ei, geklutst
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht) of 220°C (elektrisch)
2. Rol het bladerdeeg uit en bestrijk met de roomkaas. Verdeel het goed met een mes of de achterkant van een lepel over het bladerdeeg, waarbij je slechts een klein randje vrij laat.
3. Verdeel de gerookte zalm er over en de fijngehakte dille. Rol het stevig op en snij de rol in plakjes van ongeveer een 0,5 centimeter dik.
Je kunt de bladerdeeghapjes met gerookte zalm nu met ei bestrijken en ‘los’ invriezen (dus niet tegen elkaar aan) en daarna in een plastic zakje in de vriezer bewaren. Of meteen afbakken.
4. Leg de bladerdeeg rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 20 – 25 minuten gaar en bruin. Als de bladerdeeghapjes uit de vriezer komen leg je ze al in de oven tijdens het voorverwarmen.
Bron: recept op Smulweb
Afdrukken
Bladerdeeghapjes met gerookte zalm, roomkaas en dille
Omschrijving
Voor ongeveer 15 stuks
Ingrediënten
- 1 rol verse bladerdeeg uit de koeling (ongeveer 40 x 24 cm)
- 200 gram gerookte zalm
- 100 gram roomkaas (ik gebruik meestal monchou of mascarpone)
- 1/2 bosje verse dille, +/- 15 gram, fijngehakt
- 1 ei, geklutst
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht) of 220°C (elektrisch)
2. Rol het bladerdeeg uit en bestrijk met de roomkaas. Verdeel het goed met een mes of de achterkant van een lepel over het bladerdeeg, waarbij je slechts een klein randje vrij laat.
3. Verdeel de gerookte zalm er over en de fijngehakte dille. Rol het stevig op en snij de rol in plakjes van ongeveer een 0,5 centimeter dik.
Je kunt de bladerdeeghapjes met gerookte zalm nu met ei bestrijken en ‘los’ invriezen (dus niet tegen elkaar aan) en daarna in een plastic zakje in de vriezer bewaren. Of meteen afbakken.
4. Leg de bladerdeegrondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 20 – 25 minuten gaar en bruin. Als de bladerdeeghapjes uit de vriezer komen leg je ze al in de oven tijdens het voorverwarmen.


Geef als eerste een reactie