Omschrijving
Voor ongeveer 15 stuks
Ingrediënten
- 1 rol verse bladerdeeg uit de koeling (ongeveer 40 x 24 cm)
- 200 gram gerookte zalm
- 100 gram roomkaas (ik gebruik meestal monchou of mascarpone)
- 1/2 bosje verse dille, +/- 15 gram, fijngehakt
- 1 ei, geklutst
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht) of 220°C (elektrisch)
2. Rol het bladerdeeg uit en bestrijk met de roomkaas. Verdeel het goed met een mes of de achterkant van een lepel over het bladerdeeg, waarbij je slechts een klein randje vrij laat.
3. Verdeel de gerookte zalm er over en de fijngehakte dille. Rol het stevig op en snij de rol in plakjes van ongeveer een 0,5 centimeter dik.
Je kunt de bladerdeeghapjes met gerookte zalm nu met ei bestrijken en ‘los’ invriezen (dus niet tegen elkaar aan) en daarna in een plastic zakje in de vriezer bewaren. Of meteen afbakken.
4. Leg de bladerdeegrondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 20 – 25 minuten gaar en bruin. Als de bladerdeeghapjes uit de vriezer komen leg je ze al in de oven tijdens het voorverwarmen.