Omschrijving
Makkelijk te maken borrelhapje of voorgerecht met bladerdeeg, rode biet en je favoriete kaas
Ingrediënten
- bladerdeegplakjes, ontdooid
- roomkaas, crème fraiche of zure room
- 1 of 2 ongekookte rode bieten (afhankelijk van hoe groot ze zijn), geschild
- blauwe kaas, geitenkaas of fetakaas
- gedroogde Provençaalse kruiden
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220°C.
2. Verdeel de bladerdeegplakjes in 2 gelijke repen of in 4 vierkantjes als je liever wat kleinere hapjes wilt. Leg ze meteen op een bakplaat bekleed met bakpapier. Eenmaal belegd zijn ze lastiger te verplaatsen.
3. Besmeer de bladerdeegplakjes met wat roomkaas of creme fraiche. Dit gaat het makkelijkst met de achterkant van een kleine lepel. Laat daarbij een stukje vanaf de zijkant vrij voor een knapperig randje.
4. Verdeel de bietenplakjes op zo’n manier over de roomkaas dat ze elkaar een klein beetje overlappen.
5. Verkruimel tenslotte de kaas erover en wat gedroogde kruiden en bak 20 minuten in de hete oven.