Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Borani met flespompoen op bord

Borani met flespompoen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 from 1 review
  • Keuken: Perzische

Omschrijving

Voor 4 -6 personen


Ingrediënten

Scale
  • 1 grote flespompoen – 1,2 kilo
  • olijfolie om te besprenkelen
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 15 gram dille, heel fijngehakt
  • 1 theelepel pul biber (Turkse chilivlokken)
  • een handvol walnootstukjes
  • zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper

Voor erbij: (Libanees) platbrood


Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Snijd de flespompoen met schil en al in de lengte doormidden, schep de pitten er met een lepel uit en gooi ze weg. Leg de 2 pompoenhelften met het snijvlak omhoog op de beklede bakplaat en wrijf het vruchtvlees in met een beetje olijfolie. Rooster de pompoen 45 tot 50 minuten en steek een mes in het dikste deel van het vruchtvlees om te controleren of het zacht en gaar is. Haal de pompoen uit de oven en laat hem afkoelen tot je hem kunt vastpakken.

3. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil in een kom en prak het zo fijn mogelijk. Voeg de knoflook, een scheutje olijfolie, een flinke hoeveelheid zeezoutvlokken en peper plus de yoghurt toe en roer alles goed door. Proef of je nog zoutzoutvlokken en peper wilt toevoegen. 

4. Schep de borani op een bord, spreid hem uit tot de randen en dan glad met de achterkant van een lepel. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi de borani met de dille, pul biber en walnoten.

Serveer met even opgewarmd platbrood.


Notities

Lekker met platbrood en Midden-Oosterse gehaktballetjes of kip.