
Voetbalsnacks 10 x de lekkerste borrelhapjes bij het EK
Ben jij al klaar voor het EK? Of ben jij net als ik immuun voor het voetbalvirus? Behalve het feit dat ik het altijd wel gezellig vind als ons land oranje kleurt, heb ik er […]
Ben jij al klaar voor het EK? Of ben jij net als ik immuun voor het voetbalvirus? Behalve het feit dat ik het altijd wel gezellig vind als ons land oranje kleurt, heb ik er […]
Oude kaas met hoisinsaus?! Are you kidding me? Nou ik had er ook nog nooit van gehoord, maar het blijkt dus een geniale combinatie! Die ik eigenlijk per toeval ontdekte omdat ik ergens blokjes kaas […]
Antilliaanse kaasballetjes zijn een typisch Antilliaans borrelhapje met Nederlandse kaas. Ik blijf het bizar vinden om op een tropisch eiland zoveel Nederlandse ingrediënten tegen te komen in lokale gerechten. Zo ook dus in de Antilliaanse […]
“Staat dat recept voor die blauwe kaasdip nou al op je website?” Aldus buurvrouw Betty op Curacao nadat ik hem had laten proeven en een portie voor ze in de koelkast had achtergelaten 😉 Voor […]
Aspergebitterballen! Die mochten natuurlijk niet ontbreken in mijn bitterballenassortiment. Als er één delicatesse van Hollandse – of in mijn geval Brabantse – bodem is waar ik gek op ben dan is het wel de witte […]
Sardientjes uit blik met gezouten boter en gerookt paprikapoeder op een stokbroodje. Simpeler kan bijna niet. Toch is deze eenvoudige combinatie een van mijn favoriete borrelhapjes sinds begin dit jaar. En dat is 200% te […]
Ik ben al een hele tijd in de ban van ‘pimento cheese’. Sinds ik het in november 2019 bij mijn Amerikaanse vriendin SarahKate in Atlanta proefde heb ik er meer van op dan goed voor […]
Ik ben sowieso een sausjesmonster. En noem mezelf regelmatig mayonaisemonster. Mijn laatste dipverslaving is een combinatie van beide. Hiervoor mix ik namelijk Algerienne saus met Zaanse mayonaise. Meer is het niet. Het is echt mijn […]
Bij Pasen moet ik altijd denken aan eieren en gerookte zalm. Oh en ook aan lammetjes, maar die zitten niet in dit recept. Hoe fout of retro ze ook zijn; ik vind gevulde eieren dus […]
Wie mij een beetje kent weet dat ik niet aan goede voornemens doe. En al helemaal niet aan calorieën of koolhydraten tellen 😉 Maar omdat ik de flauwste niet ben deel ik speciaal voor degenen […]
Na het bespreken van het het kookboek Sabor Sabor in aflevering 5 van de Kookboekenpodcast kreeg ik spontaan weer zin in een grote pot van deze jam. Ik vroeg me af waarom ik destijds het […]
Het was jaren geleden dat ik ‘albondigas’ – Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus – had gemaakt. Sowieso was het lang geleden dat ik überhaupt tapas had gemaakt of gegeten. En daar had ik een paar weken […]
Het is al jaren geleden dat ik dit borrelhapje met groene asperges en serranoham voor het eerst maakte. Toen vaak als onderdeel van een tapasmaaltijd. Tegenwoordig vaker als borrelhapje van de BBQ. Maar je kunt […]
Nu ik toch bezig ben kan ik net zo goed meteen succesnummer 2 delen van de borrelplank die ik gisterenavond maakte. Ik had gedacht dat vooral de zwarte-knoflookdip indruk zou maken – en dat deed […]
Ik proefde afgelopen vrijdag aïoli met zwarte knoflook bij De Jongens van Zand en Klei in Breda en was meteen fan. Al zoekende naar een fijne manier om crudités – reepjes rauwkost – feestelijk te […]
Dit witlofhapje met een mousse van gerookte forel was meteen de eerste keer geslaagd. Sommige recepten in huize Worstenbrood & Wijn ontstaan door wat er op dat moment in huis is. En waar ik dan […]
Deze Oosterse gehaktballetjes met noodles waren meteen een hit toen ik ze afgelopen weekend op Instagram postte. Ik nam ze mee naar de Toost op 2020 borrel van collega-foodie Manon van Toost aan Tafel. Ze […]
Mijn familie en vrienden kennen mij gelukkig goed genoeg om te weten dat ik niet zo goed kan omgaan met onverwachte visite. Iedereen is welkom, ik wil voor iedereen met liefde en plezier koken maar […]
Een van mijn favoriete hapjes van de BBQ zijn de jalapeno poppers. Nou had ik twee jaar geleden het geluk dat ik veel jalapenos uit eigen tuin kon plukken. Daarna is onze tunnelkas voor de […]
Rabarber grillen op de BBQ? Daar had ik zelf nog niet aan gedacht! Maar met een overload aan rabarberplanten in mijn moestuin (tenminste nog iets wat het goed doet dit jaar…) ben ik altijd op […]
Copyright © 2025 | MH Magazine WordPress Theme by MH Themes