
Ik was meteen verliefd op de titel van het kookboek waar dit recept voor bourbon banaan pudding in stond en kocht het blind: ‘Bourbon & Bacon‘. Met als ondertitel: The Ultimate Guide to the South’s Favorite Foods. OMG! Ik word dus echt zó ontzettend blij van deze ingrediënten. Wat dat betreft had ik prima in het zuiden van de Verenigde Staten geboren kunnen zijn. Ook nog eens een BBQ regio. Na enkele weken viel het (Amerikaanse) boekje in de brievenbus en kon het post-its plakken beginnen. Er staan echt veel te weinig desserts op Worstenbrood & Wijn dus toen er eters kwamen, ik nog een nagerecht zocht én bananen in huis had was de keus snel gemaakt: bourbon banaan pudding.
En nou klinkt pudding misschien niet zo chique maar geloof me hij zou zonder de roomkaas zo voor panna cotta door kunnen gaan. Het uiteindelijke recept voor deze bourbon banaan puddinkjes wijkt nogal wat af van het origineel. Schiet mij maar lek maar die Amerikanen maken gewoon echt veel te grote porties. Voor 6 personen werd in het boek bijna de dubbele hoeveelheid aan slagroom en roomkaas gebruikt. Dat is echt veel te veel. Ook het suikergehalte heb ik verminderd.
Het eindresultaat is echter een droomtoetje geworden. Ja ik zeg gewoon toetje. Ook als ik het aan gasten serveer. De pudding viel meteen in de smaak en gaat zeker vaker op tafel komen in huize Worstenbrood & Wijn. Uiteraard serveer je hier een glaasje bourbon bij. Of echte whisky. Vind ik zelf toch stiekem iets lekkerder dan bourbon.
Ga jij deze bourbon banaan pudding maken? Dan zou ik het super tof vinden als je hieronder een reactie voor me achterlaat.
Afdrukken
Bourbon banaan pudding
Omschrijving
Dessert voor 6 personen
Ingrediënten
- 40 gram roomboter, ongezouten
- 2 bananen, in schijfjes van ongeveer 0,5 centimeter
- 100 gram (licht)bruine basterdsuiker*
- 60 ml bourbon
- 350 ml slagroom
- 100 gram roomkaas
- 3 blaadjes gelatine
Verder nodig: siliconen cupcakevorm of 6 dessertglaasjes
Bereidingswijze
1. Laat de gelatine minstens 10 minuten in koud water weken.
2. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak zodra de boter gesmolten is de banaanplakjes ongeveer 3 minuten mee. Voeg vervolgens de bruine suiker en de bourbon toe en laat nog 2 minuten bakken voor je de pan van het vuur af haalt. Houdt een kwart van de banaanplakjes apart voor de garnering. Inclusief wat van de saus.
3. Verwarm de slagroom en de roomkaas op laag vuur in een steelpannetje en los hierin de gelatine op. Roer alles goed door elkaar en mix dan met een staafmixer of blender 3/4 van de banaanplakjes in bourbonsaus met het roomkaasmengsel.
4. Verdeel het mengsel over de 6 cupcakevormpjes of glaasjes en laat enkele uren – afgedekt onder vershoudfolie – in de koelkast opstijven
5. Verwarm vlak voor het serveren nog heel even de achtergehouden de banaanplakjes in bourbonsaus op. De saus zal namelijk ietwat gestold zijn door de boter. Schep op de pudding als je het in glaasjes serveert. Of ga eerst met een mes langs de rand van de cupcakevormpjes en duw de pudding eruit. Schep er vervolgens de banaanplakjes op en garneer met de overgebleven saus.
Notities
* Er is voornamelijk een verschil in kleur, voor de bourbon banaan pudding op de foto werd donkerbruine basterdsuiker gebruikt.

Kijk dan zijn nog eens de betere toetjes! Ga ik zeker een keer maken als ik “eters” krijg. Lijkt met heerlijk :-).
Thanks Hilde! Je gaat het ongetwijfeld lekker vinden. En er is een bitterbal op komst met deze smaken 😉
Ziet er eens lekker uit zeg. Snel maken, alvast bedankt.
Foto volgt.
Fijne dag
Leuk! Ik ben benieuwd naar je foto 🙂
Idd een prachtige foto!! Met recht trots!
Dankjewel Hester! Oefening baart toch kunst denk ik 😉