Broccolisalade met courgette en tahindressing

Broccolisalade met courgette en tahindressing

Het idee voor deze broccolisalade met courgette en tahindressing ontstond al tijdens het wandelen van de camino Portugues. Onderweg heb je namelijk niet altijd veel keus qua eten in restaurants. En verse groenten zijn al helemaal lastig te vinden. Ik eet zo ontzettend graag verse groenten dat ik deze combinatie van smaken al had bedacht voordat ik überhaupt thuis was. De eerste dag na thuiskomst heb ik mijn idee voor een gezonde salade met broccoli, courgette en een ietwat Oosterse tahindressing meteen in elkaar geflanst. Manlief en ik lepelden deze broccolisalade echt in no-time naar binnen.

En daar kregen we samen toch maar mooi een halve kilo aan groenten mee naar binnen. De tahindressing paste ik qua hoeveelheden iets aan, maar is gebaseerd op Gordon’s recept voor geglaceerde zalm met spinazie-radijssalade. Door die smakelijke dressing en het roosteren van de groenten in de oven met wat kruiden is het echt een feestje om deze salade bomvol groenten te eten.

Ik denk stiekem dat manlief daar ook wel behoeft aan had. Telkens als ik hem aan de telefoon had en vroeg wat hij ging eten of had gegeten dan was het antwoord: pizza…

Recept voor broccolisalade met courgette

Het goede nieuws is: je hebt deze gezonde salade echt zo in elkaar gedraaid. Helemaal als je de groenten al gesneden hebt en de dressing klaar staat. Het enige wat tijd kost is het even roosteren van de broccoli, courgette en kikkererwten in de oven.

Ook koud smaakt hij trouwens prima. De perfecte salade om al eerder klaar te maken en op kamertemperatuur te serveren bij een BBQ. Een ander leuk bijgerecht voor bij de BBQ wat ook bomvol groenten zit is deze zucchinislice. Het recept voor de broccolisalade vind je hieronder:

Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Broccolisalade met courgette en tahindressing

Broccolisalade met courgette en tahindressing

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Genoeg voor: 2 1x
  • Categorie: lunch

Omschrijving

Een superlekkere, gezonde (vegan) salade. Perfect als lunchsalade op zichzelf of als bijgerecht bij geroosterde kip of vis van de BBQ.


Ingrediënten

Scale
  • 1 stronkje broccoli (ongeveer 400 gram), in kleine roosjes
  • 1 courgette, in plakjes van ongeveer 0,5 centimeter
  • 1 klein blikje kikkererwten, afgespoeld
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepels olijfolie.
  • 1 wortel, geschild en geraspt
  • handje cashewnoten

Voor de tahindressing: 

  • 2 eetlepels tahin 
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 theelepel gemberpuree
  • 1 theelepel sesamolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

1. Verdeel de broccoliroosjes, courgetteplakjes en kikkererwten over een bakplaat. Meng daar de kruiden en olijfolie door. Rooster ze 20 minuten in de oven en schep halverwege een keer om. 

2. Meng alle ingredienten voor de tahindressing door elkaar en verdun met een beetje water.

3. Voor het serveren meng je de geroosterde groenten met de geraspte wortel en cashewnoten. Verdeel hierover de tahindressing naar smaak. 


Notities

Ik gebruik zelf ook de stronk van de broccoli door hem te schillen en in stukken te snijden. 

Broccolisalade met courgette en tahindressing

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.