Omschrijving
Een superlekkere, gezonde (vegan) salade. Perfect als lunchsalade op zichzelf of als bijgerecht bij geroosterde kip of vis van de BBQ.
Ingrediënten
- 1 stronkje broccoli (ongeveer 400 gram), in kleine roosjes
- 1 courgette, in plakjes van ongeveer 0,5 centimeter
- 1 klein blikje kikkererwten, afgespoeld
- 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/4 theelepel cayennepeper
- 2 eetlepels olijfolie.
- 1 wortel, geschild en geraspt
- handje cashewnoten
Voor de tahindressing:
- 2 eetlepels tahin
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 1 theelepel gemberpuree
- 1 theelepel sesamolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
1. Verdeel de broccoliroosjes, courgetteplakjes en kikkererwten over een bakplaat. Meng daar de kruiden en olijfolie door. Rooster ze 20 minuten in de oven en schep halverwege een keer om.
2. Meng alle ingredienten voor de tahindressing door elkaar en verdun met een beetje water.
3. Voor het serveren meng je de geroosterde groenten met de geraspte wortel en cashewnoten. Verdeel hierover de tahindressing naar smaak.
Notities
Ik gebruik zelf ook de stronk van de broccoli door hem te schillen en in stukken te snijden.