Omschrijving
Voor 4 personen als voorgerecht
Ingrediënten
Scale
- 2 –3 stengels rabarber
- 4 sneden stevig brood of 8 sneden ciabatta
- olijfolie
- 100 gram zachte geitenkaas
- vloeibare honing
- zwarte peper uit de molen
- blaadjes van een paar takjes tijm
Bereidingswijze
1. Rooster de stengels rabarber op een rooster boven een gloeiende barbecue tot ze zacht genoeg zijn om het binnenste eruit te halen. Laat afkoelen en knijp er dan voorzichtig de moes uit. (zie tip hierboven)
2. Hak de rabarber met een groot mes tot een grove moes.
3. Halveer de sneden brood, besprenkel met olijfolie en rooster ze krokant. Ik grilde de ciabatta plakjes droog in een grillpan en besprenkelde ze daarna met olijfolie.
4. Beleg elke bruchetta met een royale laag raberbermoes. Verkruimel er wat geitenkaas over. Besprenkel met honing, maal er wat peper over en bestrooi met tijm.