Omschrijving
Voor 8 – 10 bruschetta’s
Ingrediënten
- 1 klein stokbrood
- plakjes Ibericoham, Serranoham of een andere rauwe ham zoals Coburger
- 1 rolletje geitenkaas met korst
- frambozenjam
- extra nodig; een diepvrieszakje
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C en snijd het stokbrood in plakken
2. Snijd de geitenkaas in dunne plakjes en beleg hiermee de stokbroodjes.
3. Scheur stukjes van de ham (geloof me dit eet makkelijker dan één plak ham) en verdeel dit over de geitenkaas.
4. Bak de belegde bruchetta met geitenkaas en Ibericoham 6 minuten in de voorverwarmde oven en bereid ondertussen de frambozenjam door deze in een schaaltje te verdunnen met wat water.
5. Doe de verdunde jam in een diepvrieszakje en knip een klein puntje van de onderkant af zodat je een soort spuitzakje krijgt.
6. Maak strepen jam over de afgebakken bruchetta en serveer meteen.
Notities
Bron: Menukaart Blanco y Negro in Logrono, Spanje