Omschrijving
Genoeg voor 3 volwassenen of 2 volwassenen + 2 kinderen
Ingrediënten
- 1 schaal kippendijfilet reepjes ‘shoarma’ (400 gram is de standaardverpakking)
- 1 ui, gesnipperd
- 200 gram winterwortel of bospeen, geschild en in plakjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 150 gram bulgur
- 10 radijsjes, in plakjes
- 3 tomaten, in plakjes
- half bosje verse koriander, grof gehakt
- 350 ml kippenbouillon (van blokje)
- olijfolie of zonnebloemolie om in te bakken
- peper naar smaak
Extra nodig: koekenpan en wok/ hapjespan met deksel
Bereidingswijze
1. Bereid de bouillon. Ik gebruikte 1 bouillonblokje (normaal gesproken voor 500 ml) op 350 ml kokend water. Omdat hier al zout in zit is verder op smaak brengen niet meer nodig.
2. Verhit een scheut olie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en tomatenpuree 2 minuten op laag vuur. Voeg de bulgur toe en roerbak 1 minuut. Voeg vervolgens de bouillon toe en kook de bulgur op laag vuur, afgedekt, in 10 minuten droog(als je toevallig fijne bulgur in huis hebt dan is de kooktijd korter!)Roer tussendoor een keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.
3 Verhit nog een scheut olie in een andere hapjespan of koekenpan en bak de kippendijreepjes in 5 minuten op middelhoog vuur bruin. Voeg daarna de peen toe en roerbak nog een paar minuten.
4. Meng de kippendijshoarma door de bulgur, meng de tomatenstukjes en radijsjes erdoor en verdeel over de borden.
Garneer met de koriander.