Ingrediënten
- 100 gram bloem
- 1 volle theelepel bakpoeder (5 gram)
- 75 gram witte basterdsuiker
- halve theelepel gemberpoeder
- snufje zout
- 125 gram geraspte aardpeer (met schil)
- citroensap
- 50 gram amandelmeel
- 75 gram boter, gesmolten
- 2 eieren
- handje rozijnen (30 gram)
Voor het glazuur:
- 3 eetlepels poedersuiker
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
Bereidingswijze
1. Meng de bloem met bakpoeder, suiker, gemberpoeder en zout in een kom.
2. Was de aardpeer goed en rasp grof (ik liet de schil er aan) en besprenkel met citroensap om verkleuring te voorkomen.
3. Meng het amandelmeel met de aardpeer en rozijnen door de bloem. Voeg dan de gesmolten boter en eieren toe en meng alles met enkele slagen.
4. Doe in een cakevorm of kleine taartvorm (18/ 20 cm doorsnede).
5. Bak het geheel op 170°C in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten gaar. Prik met satéstokje in de cake: de prikker dient er schoon uit te komen.
6. Laat de aardpeercake afkoelen en verdeel dan het mengsel van poedersuiker en Griekse yoghurt er over.