Omschrijving
Als amuse voor 8 personen
Ingrediënten
- 1 pakje kant-en-klare carpaccio (in het vleeswarenschap van de supermarkt)
- 125 gram (kastanje)champignons
- 30 gram rucola
- 1 volle eetlepel truffelmayonaise (ik gebruik altijd die van Jean Baton)
- stukje verse Parmezaanse kaas als garnering
Extra nodig: amuselepels of kleine bakjes
Bereidingswijze
1. Snijd de champignons fijn en bak ze in een pan op middelhoog vuur, zonder boter of olie bruin. Ze zullen flink slinken. Breng op smaak met wat zout.
2. Hak de rucola heel fijn en meng door de uitgebakken champignons. Meng er tenslotte een flinke eetlepel truffelmayonaise door en breng op smaak met peper en zout.
3. Nu komt het lastige gedeelte; haal voorzichtig de plakjes carpaccio van elkaar. Ze zullen nogal aan elkaar plakken en mogelijk scheuren. Dit is niet erg, leg verschillende stukjes naast elkaar zodat je 8 porties krijgt.
4. Verdeel de vulling over het midden van de carpacciorondjes en vouw ze dicht.
5. Bewaar tot gebruik in de koelkast en serveer met een krul Parmezaanse kaas. Ik schaaf die eraf met behulp van een dunschiller.
Een perfecte amuse voor een feestelijk etentje! Of maak ze wat groter en serveer als voorgerecht.