
Een recept kan ik dit eigenlijk niet noemen. Maar deze carpaccio is al jaren ons favoriete voorgerecht op vrijdagavond. Ik zal het dus toch maar eens delen hier. Er wordt wel wat gevarieerd maar meestal komt het op onderstaand recept neer:
Kant-en-klare carpaccio belegd met krullen verse Parmezaanse kaas, kappertjes, geroosterde pijnboompitjes, balsamicocreme en lekkere olijfolie is zo’n beetje onze standaard. Soms gaat er rucola onder. Een andere keer wat aioli of truffelmayonaise. En als ik het in huis heb vervang ik de balsamico-creme door hele oude Balsamico azijn uit Modena.
Zo’n simpel en snel recept, maar aan het eind van de werkweek is dit waar we telkens weer blij van worden. Al misstaat het natuurlijk ook niet als voorgerecht met Kerstmis of een ander feestelijk etentje.
Eerlijk gezegd bestel ik nooit meer carpaccio als ik uit eten ga. Tenzij het echt een top restaurant is gebruiken de meeste eetcafe’s namelijk ook gewoon een kant-en-klare versie. In dat geval eet ik carpaccio dan gewoon liever thuis 😉
Wat we daarna eten? Pizza!
Carpaccio
Voorgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
- 1 pakje kant-en-klare rundercarpaccio
- stuk Parmezaanse kaas
- kleine kappertjes
- handje pijnboompitten, licht geroosterd in een droge koekenpan
- balsamicocreme
- lekkere olijfolie
- evt. een handje rucola
Bereidingswijze
1. Verdeel de rucola, als je die gebruikt, over 2 borden.
2. Haal de carpaccio uit de verpakking en leg deze over de rucola.
3. Rooster de pijnboompitjes als je dit nog niet gedaan hebt. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf grove krullen van de Parmezaanse kaas en verdeel beide over de carpaccio.
4. Leg er wat kappertjes op en trek strepen met de balsamicocreme en olijfolie .
Op zoek naar een lekkere en simpele vegetarische carpaccio? Neem dan zeker even een kijkje bij dit recept voor Bietencarpaccio met rucola, walnoten en geitenkaas.
Afdrukken
Carpaccio; simpel en snel voorgerecht
Omschrijving
Voorgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
- 1 pakje kant-en-klare rundercarpaccio
- stuk Parmezaanse kaas
- kleine kappertjes
- handje pijnboompitten, licht geroosterd in een droge koekenpan
- balsamicocreme
- lekkere olijfolie
- evt. een handje rucola
Bereidingswijze
1. Verdeel de rucola, als je die gebruikt, over 2 borden.
2. Haal de carpaccio uit de verpakking en leg deze over de rucola.
3. Rooster de pijnboompitjes als je dit nog niet gedaan hebt. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf grove krullen van de Parmezaanse kaas en verdeel beide over de carpaccio.
4. Leg er wat kappertjes op en trek strepen met de balsamicocreme en olijfolie .
Geef als eerste een reactie