
Dit recept van ceasar courgetti was meteen de eerste poging een voltreffer. Als in; manlief verzocht na het eten om hem snel nog een keer op het menu te zetten.
Een van de makkelijkste en snelste manieren om de vele courgettes die elk jaar weer uit de moestuin komen te gebruiken is het maken van courgetti. Oftewel; je haalt de courgettes door een spiraalsnijder, maakt er zo dunne sliertjes van en gebruikt die in plaats van pasta. Dat zijn echt megaveel vliegen in 1 klap; veel groenten, het gebruik van oogst uit de moestuin én koolhydraatarm. Een prima excuus dus om deze ceasar courgetti met knapperige kippendij en tomaatje nog veel vaker te maken deze zomer 😉
Ik werd op het idee gebracht om de courgetti aan te maken als een soort van salade met ceasardressing door dit recept op Culy.nl. De ceasar dressing die daar beschreven stond sprak me echter niet aan, dus ging ik aan de slag met mijn eigen snelle versie in de vijzel.
De ceasar courgetti pakte echt enorm lekker uit! De volgende keer maak ik hem met stukjes knapperig gebakken kippendij maar deze keer gebruikte ik restjes kippenvlees van de BBQ.
Ceasar courgetti met kip en tomaatjes
Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
- 4 kleine courgettes
- restje kippenvlees, fijngehakt of 200 gram kippendij in stukjes
- paar plakjes ontbijtspek
- rijpe trostomaatjes, in vieren gesneden
Voor de dressing:
- 2 ansjovissen
- 1 kleine of een halve teen knoflook
- versgeraspte Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel mayonaise
- sap van een 1/2 citroen
- 1 eidooier
- lekkere olijfolie
Bereidingswijze
1. Maak de ceasardressing door de ansjovis met de knoflook fijn te stampen in een vijzel. Meng er daarna de rest van de ingrediënten door. De Parmezaanse kaas en olijfolie naar smaak en naar gewenste dikte. Ik had een lekkere romige dressing. Extra zout toevoegen is niet nodig; de ansjovis en Parmezaanse kaas zijn al zout genoeg.
2. Haal de courgettes door de spirellisnijder als je dit nog niet gedaan hebt. Bak de courgetti even op in een grote koekenpan in wat olie. Ze zijn erg snel gaar.
3. Bak ondertussen in een kleine koekenpan de stukjes ontbijtspek uit en bak de restjes kippenvlees even mee. Gebruik je stukjes kippendij? Haal het ontbijtspek dan uit de pan en bak hierin de stukjes kippendij krokant.
4. Verdeel de courgetti, ontbijtspek, kip en tomaatjes over een bord en lepel hier de ceasar dressing over.
Er staan nog 2 superlekkere courgetti recepten op Worstenbrood & Wijn: Courgetti met gerookte zalm en avocadosaus & een Vegan courgetti met knapperige tofu.
Afdrukken
Ceasar courgetti met krokante kippendij en tomaatjes
Omschrijving
Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
- 4 kleine courgettes
- restje kippenvlees, fijngehakt of 200 gram kippendij in stukjes
- paar plakjes ontbijtspek
- rijpe trostomaatjes, in vieren gesneden
Voor de dressing:
- 2 ansjovissen
- 1 kleine of een halve teen knoflook
- versgeraspte Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel mayonaise
- sap van een 1/2 citroen
- 1 eidooier
- lekkere olijfolie
Bereidingswijze
1. Maak de ceasardressing door de ansjovis met de knoflook fijn te stampen in een vijzel. Meng er daarna de rest van de ingrediënten door. De Parmezaanse kaas en olijfolie naar smaak en naar gewenste dikte. Ik had een lekkere romige dressing. Extra zout toevoegen is niet nodig; de ansjovis en Parmezaanse kaas zijn al zout genoeg.
2. Haal de courgettes door de spirellisnijder als je dit nog niet gedaan hebt. Bak de courgetti even op in een grote koekenpan in wat olie. Ze zijn erg snel gaar.
3. Bak ondertussen in een kleine koekenpan de stukjes ontbijtspek uit en bak de restjes kippenvlees even mee. Gebruik je stukjes kippendij? Haal het ontbijtspek dan uit de pan en bak hierin de stukjes kippendij krokant.
4. Verdeel de courgetti, ontbijtspek, kip en tomaatjes over een bord en lepel hier de ceasar dressing over.

Geef als eerste een reactie