Omschrijving
Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
- 4 kleine courgettes
- restje kippenvlees, fijngehakt of 200 gram kippendij in stukjes
- paar plakjes ontbijtspek
- rijpe trostomaatjes, in vieren gesneden
Voor de dressing:
- 2 ansjovissen
- 1 kleine of een halve teen knoflook
- versgeraspte Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel mayonaise
- sap van een 1/2 citroen
- 1 eidooier
- lekkere olijfolie
Bereidingswijze
1. Maak de ceasardressing door de ansjovis met de knoflook fijn te stampen in een vijzel. Meng er daarna de rest van de ingrediënten door. De Parmezaanse kaas en olijfolie naar smaak en naar gewenste dikte. Ik had een lekkere romige dressing. Extra zout toevoegen is niet nodig; de ansjovis en Parmezaanse kaas zijn al zout genoeg.
2. Haal de courgettes door de spirellisnijder als je dit nog niet gedaan hebt. Bak de courgetti even op in een grote koekenpan in wat olie. Ze zijn erg snel gaar.
3. Bak ondertussen in een kleine koekenpan de stukjes ontbijtspek uit en bak de restjes kippenvlees even mee. Gebruik je stukjes kippendij? Haal het ontbijtspek dan uit de pan en bak hierin de stukjes kippendij krokant.
4. Verdeel de courgetti, ontbijtspek, kip en tomaatjes over een bord en lepel hier de ceasar dressing over.