Omschrijving
Voor ongeveer 12 stuks / Voor 2 personen als hoofdgerecht
Ingrediënten
Scale
- 400 gram gehakt (dit mag een mix zijn van rund/varken en/of lam)
- 1,5 teentje knoflook, geperst
- 50 gram ui, geraspt
- 1/2 theelepel fijn zeezout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel baking soda
- 1/2 theelepel (gerookt) paprikapoeder
Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten voor de cevapi met de hand goed door elkaar.
2. Verdeel het gehakt in porties van 35 gram. Rol de porties eerst tot een balletje en vervolgens tot een worstje van ongeveer 10 centimeter.
3. Grill ze (eventueel op een stukje aluminiumfolie) op de directe BBQ of op een grillplaat.
Serveer met platbrood, ajvar, fijngesneden rauwe ui en eventueel kaymak. Of met djuvec rijst.