Omschrijving
Voor 4 personen
Ingrediënten
Voor de chili:
- 500 gram rundergehakt
- 1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
- 1 witte ui, fijngehakt
- 2 theelepels uienpoeder
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 eetlepel chilipoeder
- 1 theelepel komijn, gemalen
- 3 eetlepels tomatenpassata
- 3 eetlepels BBQ-saus
- 50 ml bier + extra
Overige ingrediënten:
- 4 grote, dikke hotdogs (zie toelichting in tekst)
- 4 hotdogbuns (zie toelichting in tekst)
- 100 gram cheddar, geraspt
- 1 rode ui, fijngehakt
- 2 eetlepels green jalapeñorelish (Santa Maria)
- 2 eetlepels korianderblaadjes, fijngehakt
Nog meer nodig
- BBQ met deksel voor indirect grillen
- skillet (gietijzeren pan) of vuurvaste schaal
- handje geweekte rookhoutsnippers
Bereidingswijze
1. Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt.
2. Voeg in een skillet of vuurvaste schaal alle ingrediënten voor de chili samen en roer goed door. Voeg de rookhoutsnippers toe aan de gloeiende kolen en zet de chili in de smoker. Rook de chili onder frequent roeren in circa 1,5 uur gaar. Voeg een scheutje bier toe als de chili tijdens het roken teveel indroogt.
3. Leg na 1 uur en een kwartier de hotdogs in de smoker, voeg nog wat extra rookhoutsnippers toe aan de kolen en breng de hotdogs op temperatuur.
4. Beleg een opengesneden hotdogbun met de gerookte hotdog. Lepel hier de gerookte chili overheen en bestrooi royaal met geraspte cheddar. Zet even terug in de smoker tot de kaas is gesmolten.
5. Haal de Chili Cheese Dogs uit de BBQ en garneer met de fijngehakte rode ui, green jalapeñorelish en korianderblaadjes.