Omschrijving
Voor 1 jampotje van 250 ml
Ingrediënten
- 100 gram chorizo
- 1 eetlepel olijfolie
- 20 gram fijngesneden rode ui
- 125 gram mangoblokjes
- 20 – 25 ml honing
- 4 dadels of 2 eetlepels rozijnen
- 1 eetlepel azijn (ik gebruik witte wijnazijn of appelazijn)
- 125 ml tonic
- zout
Bereidingswijze
1. Snijd de chorizo in heel kleine stukjes en bak deze in 1 eetlepel olijfolie ca. 1 minuut op middelhoog vuur. Haal de chorizo uit de pan en bak in dezelfde olie de ui met de mangoblokjes gedurende 5 minuten. Doe de chorizoblokjes weer terug in de pan.
2. Giet de honing erbij en bak nog 1 minuut op middelhoog vuur totdat alles gekarameliseerd is.
3. Snijd de dadels of rozijnen in kleine stukjes. Voeg de azijn, de tonic, de stukjes dadel of rozijn en een snufje zout aan het ui-mangomengsel toe.
4. Laat circa 30 minuten koken op laag vuur totdat alles is ingedikt. Giet over in een schone glazen pot. (ik zet jampotten altijd 10 minuten in de stoomoven om ze te desinfecteren)
Bewaar in een glazen pot in de koelkast