Omschrijving
Voor 2 personen
Ingrediënten
voor de vinaigrette:
– 1 eetlepel rode wijn azijn
– 3 eetlepels olijfolie
– snufje zout
– snufje suiker
– snufje peper
– ½ theelepel dijon mosterd
– kleine teen knoflook, uitgeperst
voor de salade:
– 150 gram Romaine sla, fijngesneden
– 1 biologische kipfilet, gaar gegrild en in stukjes gesneden
– Zout & peper
– 6 plakjes ontbijtspek, uitgebakken en in stukjes van 1 cm
– 2 eieren, gekookt en gepeld
– 2 tomaten, in stukjes
– ½ rode ui, in dunne ringen
– 1 avocado, gehalveerd, pit verwijder en in schijfjes
– 4 eetlepels roquefort, in blokjes
– paar sprietjes bieslook
Bereidingswijze
1. Maak een vinaigrette door de rode wijn azijn te mengen met de olijfolie, het zout, de suiker, de peper, de mosterd en de uitgeperste knoflook.
Schud de sla los in een grote kom en meng de vinaigrette erdoor.
2. Meng nu alle ingrediënten voor de Cobb salade door de sla heen en knip er nog wat bieslook over.