
Ik was al onderweg naar de supermarkt voor rundercarpaccio toen ik me bedacht dat ik ook een courgette carpaccio kon maken. Sterker nog, ik was al bij de supermarkt gearriveerd en had dit onderweg daarnaartoe bedacht. Dat gebeurt me wel vaker. Courgettes heb ik in de zomer in overvloed. Sinds enkele jaren ook de mooie gele courgette. Die zie ik trouwens steeds vaker in de supermarkt liggen.
Courgette carpaccio is een prachtige, zomerse en vegetarische variant op de versie met rauw vlees. Ik gebruik dan ook rauwe courgette voor dit recept. Anders is het wat mij betreft geen carpaccio.
Heel precieze afmetingen van de ingrediënten heb ik ditmaal niet. Het ligt er maar net aan hoe groot het bord is waar ik de courgette carpaccio op serveer. Het is namelijk niet alleen een ideaal gerecht om als individuele portie te serveren maar ook super op een grote schaal. Die zet je gewoon op tafel en dan laat je je gasten zelf opscheppen. Dat doe ik ook vaak met mijn bietencarpaccio.
Op zoek naar meer recepten met courgette? Check dan zeker ook deze monsterblog met mijn favoriete courgetterecepten.
Afdrukken
Courgette carpaccio; vegetarisch en zomers
Omschrijving
Vegetarisch voorgerecht
Ingrediënten
- gele of groene courgette, gewassen
- zachte geitenkaas of feta
- basilicumblaadjes
- klein beetje fijngeraspte citroenschil
- pijnboompitten, kort geroosterd
- goede kwaliteit olijfolie
- balsamico creme
Bereidingswijze
1. Snijd de courgette in heel dunne plakjes. Ik doe dit op een mandoline. Verdeel over het bord of de schaal waar je ze op serveert en laat iets overlappen.
2. Verdeel de rest de rest van de ingrediënten over de rauwe courgetteplakjes en breng op smaak met peper en zout.

Zo simpel maar zo ontzttend lekker!