Courgette-paprikasoep met garam masala en gerookte zalm

Courgette-paprikasoep met gerookte zalm

Een unanieme goedkeuring van mijn 5 tafelgenoten toen ik deze courgette-paprikasoep vorige week serveerde. We zaten met mijn familie een weekend in een appartement in de Panne (België) en ik had deze soep 2 weken eerder alvast gemaakt en ingevroren. Op de dag zelf haalde ik beide zakjes uit de vriezer en toen we aan het eind van de middag op onze bestemming aankwamen hoefde ik de soep alleen maar even op te warmen, room er door te roeren en zalmsnippers over de borden te verdelen. De pan ging tot de laatste druppel leeg.

Het idee voor deze soep komt uit ‘Karin’s soepboekje’ dat ik meekreeg na een cursus wijnbouw bij Piet van Rijsingen van Solaria wijnbouw. Tijdens de 6 cursusdagen verzorgt zijn vrouw Karin de lunch met telkens weer een andere zelfgemaakte soep. Toen de befaamde soeplunches net zo populair werden als de cursus zelf besloten ze de favorieten te bundelen en aan de cursisten cadeau te doen.

Hieronder vindt je mijn versie van de courgettesoep met zalm die daar in staat en door mij is herbenoemd tot courgette-paprikasoep met garam masala en gerookte zalm. Een nieuwe favoriet in mijn repertoire met courgette recepten durf ik wel te zeggen.

Courgette-paprikasoep met garam masala en gerookte zalm

Voor 6 – 8 personen als voorgerecht

Ingrediënten

  • 4 courgettes (of 1500 gram als je net als ik grote courgettes uit de moestuin gebruikt, verwijder in dat geval ook de zaadlijsten ), uiteinden verwijderd en in stukjes gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 rode puntpaprika’s, in blokjes
  • 1 theelepel sambal
  • 2 theelepels garam masala (ik gebruik die uit de lijn van Jonnie Boer #nospon ;))
  • handje basilicum blaadjes
  • 2 visbouillon blokjes
  • 250 ml kookroom of kokosmelk
  • 300 gram (warm of koud) gerookte zalm, in stukjes gesneden
  • Olie om in te bakken
  • Peper & zout

Bereidingswijze

1. Los de visbouillon blokjes op in 0,5 liter water.

2. Verhit wat olie in een soeppan en fruit de ui hierin aan. Voeg ook de knoflook, garam masala, sambal en paprika toe.

3. Voeg de helft van de courgetteblokjes toe en bak even mee. Bak daarna ook de rest van de courgetteblokjes mee.

4. Giet de bouillon in de pan en laat een minuut of 10 koken tot de courgette zacht is.

Tot deze stap is de soep prima een dag van te voren te maken. Je kunt de soep nu laten afkoelen om de smaken op elkaar in te laten werken of verder gaan met de volgende stap.

5. Voeg de basilicum blaadjes toe aan de pan en pureer met een staafmixer. Verwarm de soep, als je hem gisteren al hebt gemaakt, en meng er op het laatst de kookroom door. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

6. Verdeel de gerookte zalm stukjes over 6 borden en schep daar de warme soep over.

Nog meer lekkere soep recepten?

Op zoek naar nog meer lekkere soeprecepten? Kijk dan ook eens naar:

En laat zeker een berichtje achter hieronder om te laten weten welke jij het lekkerst vond.

Pin courgettesoep met paprika en gerookte zalm
Courgettesoep met paprika en gerookte zalm
Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Courgette-paprikasoep met gerookte zalm

Courgette-paprikasoep met garam masala en gerookte zalm

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Voorgerecht voor 6 – 8 personen


Ingrediënten

Scale
  • 4 courgettes (of 1500 gram als je net als ik grote courgettes uit de moestuin gebruikt, verwijder in dat geval ook de zaadlijsten ), uiteinden verwijderd en in stukjes gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 rode puntpaprika’s, in blokjes
  • 1 theelepel sambal
  • 2 theelepels garam masala (ik gebruik die uit de lijn van Jonnie Boer #nospon ;))
  • handje basilicum blaadjes
  • 2 visbouillon blokjes
  • 250 ml kookroom of kokosmelk
  • 300 gram (warm of koud) gerookte zalm, in stukjes gesneden
  • Olie om in te bakken
  • Peper & zout

Bereidingswijze

1. Los de visbouillon blokjes op in 0,5 liter water.

2. Verhit wat olie in een soeppan en fruit de ui hierin aan. Voeg ook de knoflook, garam masala, sambal en paprika toe.

3. Voeg de helft van de courgetteblokjes toe en bak even mee. Bak daarna ook de rest van de courgetteblokjes mee.

4. Giet de bouillon in de pan en laat een minuut of 10 koken tot de courgette zacht is.

Tot deze stap is de soep prima een dag van te voren te maken. Je kunt de soep nu laten afkoelen om de smaken op elkaar in te laten werken of verder gaan met de volgende stap.

5. Voeg de basilicum blaadjes toe aan de pan en pureer met een staafmixer. Verwarm de soep, als je hem gisteren al hebt gemaakt, en meng er op het laatst de kookroom door. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

6. Verdeel de gerookte zalm stukjes over 6 borden en schep daar de warme soep over.


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.