Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Courgette-paprikasoep met gerookte zalm

Courgette-paprikasoep met garam masala en gerookte zalm

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Voorgerecht voor 6 – 8 personen


Ingrediënten

Scale
  • 4 courgettes (of 1500 gram als je net als ik grote courgettes uit de moestuin gebruikt, verwijder in dat geval ook de zaadlijsten ), uiteinden verwijderd en in stukjes gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 rode puntpaprika’s, in blokjes
  • 1 theelepel sambal
  • 2 theelepels garam masala (ik gebruik die uit de lijn van Jonnie Boer #nospon ;))
  • handje basilicum blaadjes
  • 2 visbouillon blokjes
  • 250 ml kookroom of kokosmelk
  • 300 gram (warm of koud) gerookte zalm, in stukjes gesneden
  • Olie om in te bakken
  • Peper & zout

Bereidingswijze

1. Los de visbouillon blokjes op in 0,5 liter water.

2. Verhit wat olie in een soeppan en fruit de ui hierin aan. Voeg ook de knoflook, garam masala, sambal en paprika toe.

3. Voeg de helft van de courgetteblokjes toe en bak even mee. Bak daarna ook de rest van de courgetteblokjes mee.

4. Giet de bouillon in de pan en laat een minuut of 10 koken tot de courgette zacht is.

Tot deze stap is de soep prima een dag van te voren te maken. Je kunt de soep nu laten afkoelen om de smaken op elkaar in te laten werken of verder gaan met de volgende stap.

5. Voeg de basilicum blaadjes toe aan de pan en pureer met een staafmixer. Verwarm de soep, als je hem gisteren al hebt gemaakt, en meng er op het laatst de kookroom door. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

6. Verdeel de gerookte zalm stukjes over 6 borden en schep daar de warme soep over.