Omschrijving
Voorgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
1. Meng alle ingrediënten voor de dipsaus door elkaar.
2. Maak een beslag door de bloem, water, ei, 1 theelepel sojaboon pasta en 1/2 theelepel suiker in een kom te mixen tot een glad beslag.
3. Verhit een kleine koekenpan met anti-aanbaklaag en voeg 2 eetlepels plantaardige olie toe als de pan warm is. Doe nu eerst de helft van het beslag in de pan, verdeel de lente-ui er over en vervolgens de rest van het beslag(of meng alvast de helft door het beslag zodat het goed verdeeld is).
4. Druk de pannenkoek zachtjes aan tijdens het bakken en draai om als de onderkant knapperig en goudbruin gebakken is. Bak ook de andere kant nog een paar minuten. Maak de pannenkoek niet te dik, ander wordt hij niet goed gaar.
5. Serveer warm, in stukjes geknipt, met de dipsaus. En natuurlijk eet je de pajeon met stokjes!
Bereidingswijze
1. Snijd aan beide zijden het kontje van de courgettes en schil met een kaasschaaf over de lengte in plakken. Verhit een grillpan, zet op redelijk hoog vuur en grill de courgetteplakjes aan beide zijden tot er een mooi grillstreepje op zit. Ik kwast de courgetteplakjes niet in met olie en grill ze dus rauw even in de pan.
2. Maak de tonnatosaus voor de courgette tonnato ( dit kan ook gerust al een dag van tevoren) door de tonijn, ansjovis, creme fraiche, mayonaise en limoensap met de staafmixer te pureren. Breng op smaak met alleen wat zwarte peper, de ansjovis is al zout genoeg.
3. Verdeel de gegrilde courgette plakjes over 4 borden. Lepel er een paar lepels tonnato saus op en garneer met geroosterde pijnboompitjes, kappertjes en plakjes cherrytomaat.