Omschrijving
Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
Scale
- 1 bakje spekreepjes (125 gram) of pancetta in blokjes
- 4 courgettes + spiraalsnijder
- 1 ei + 1 eidooier
- Flinke hand geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas
- zwarte peper & snufje nootmuskaat
- klontje boter
- Evt. nog wat stukjes tomaat om er naast te serveren
Bereidingswijze
1. Bak de spekreepjes knapperig in een grote koekenpan.
2. Was de courgettes, snijd de uiteinden eraf en haal door de spiraalsnijder zodat je smalle sliertjes krijgt.
3. Meng in een kommetje het ei, de eidooier, de geraspte kaas, een paar halen zwarte peper en een snufje nootmuskaat met een vork door elkaar.
4. Voeg als de spekjes krokant gebakken zijn een klontje boter toe en bak de courgetti even mee.
5. Zet vervolgens het vuur uit (dit is belangrijk!) en meng het eiermengsel door de courgetti. Zet de pan in geen geval terug op het vuur om roerei te voorkomen.