
Courgetti, courgette spaghetti, courgettini, courgette pasta. Er zijn veel verschillende benamingen in omloop voor sliertjes courgette die als pastavervanger worden gebruikt. Een gezond en koolhydraatarm alternatief. En, niet onbelangrijk, ook nog eens super lekker. Met de vele courgettes die momenteel uit mijn moestuin komen kon een courgetti recept op Worstenbrood & Wijn natuurlijk niet uitblijven. Het werd courgetti met gerookte zalm en avocadosaus.
Voor deze courgetti liet ik me inspireren door 2 recepten die ik online vond op de blogs Mind Your Feed en Lief voor je Leif. Het resultaat is een heerlijk doordeweeks maaltje dat in no-time op tafel staat.
Je kunt heel eenvoudig sliertjes van van courgette maken met een zogenaamde spiraalsnijder of spirelli. Heb je die niet dan kun je tegenwoordig in de meeste supermarkten ook kant-en-klare courgette spaghetti vinden. Maar voor nog geen 20 Euro is het zeker de moeite om zelf een spiraalsnijder aan te schaffen.
Inmiddels staan er trouwens nog veel meer courgettirecepten online:
- Courgetti Carbonara met spekjes
- Courgetti met Thaise rode curry
- Ceasar Courgetti met krokante kippendij en tomaatjes
- Vegan courgetti met knapperige tofu
P.s. ik ben me er van bewust dat mijn foodfotografie te wensen over laat. Maar een warm bord eten na een lange dag werken laat ik meestal prevaleren boven perfecte plaatjes. Als het maar lekker is 😉
Afdrukken
Courgetti met gerookte zalm en avocadosaus
- Genoeg voor: 2 1x
Omschrijving
Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
- 2 courgettes, met een spiraalsnijder/spirelli in sliertjes gedraaid of kant-en-klaar te koop bij AH
- 200 gram gerookte zalm, in stukjes gesneden
- 1 kleine ui of 2 sjalotjes, gesnipperd
- 1 a 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rijpe avocado
- sap van 1 limoen
- scheutje (slag)room
- gedroogde oregano
- peper & zout
Bereidingswijze
1. Draai met een spiraalsnijder sliertjes van de courgettes als je dat nog niet gedaan hebt.
2. Verwijder de schil van de avocado en prak hem fijn met het limoensap. Breng op smaak met peper, zout en een flinke snuf gedroogde oregano. Roer er tenslotte nog een scheutje slagroom door zodat je als het ware een saus krijgt.
3. Verhit wat (olijf) olie in een wok en fruit de ui en knoflook aan op laag vuur. Zet het vuur wat hoger en bak de courgetti sliertjes een paar minuten mee.
4. Voeg de avocadosaus toe en verwarm nog even mee met de courgetti. Meng er nu de zalmstukjes door of serveer ze pas op het bord erbij.
Courgetti met gerookte zalm en avocadosaus
Voor 2 personen als hoofdgerecht
Ingrediënten
– 2 courgettes, met een spiraalsnijder/spirelli in sliertjes gedraaid of kant-en-klaar te koop bij AH
– 200 gram gerookte zalm, in stukjes gesneden
– 1 kleine ui of 2 sjalotjes, gesnipperd
– 1 a 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rijpe avocado
– sap van 1 limoen
– scheutje (slag)room
– gedroogde oregano
– peper & zout
Bereidingswijze
1. Draai met een spiraalsnijder sliertjes van de courgettes als je dat nog niet gedaan hebt.
2. Verwijder de schil van de avocado en prak hem fijn met het limoensap. Breng op smaak met peper, zout en een flinke snuf gedroogde oregano. Roer er tenslotte nog een scheutje slagroom door zodat je als het ware een saus krijgt.
3. Verhit wat (olijf) olie in een wok en fruit de ui en knoflook aan op laag vuur. Zet het vuur wat hoger en bak de courgetti sliertjes een paar minuten mee.
4. Voeg de avocadosaus toe en verwarm nog even mee met de courgetti. Meng er nu de zalmstukjes door of serveer ze pas op het bord erbij.

Geef als eerste een reactie