Omschrijving
Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
Scale
- 2 courgettes, met een spiraalsnijder/spirelli in sliertjes gedraaid of kant-en-klaar te koop bij AH
- 200 gram gerookte zalm, in stukjes gesneden
- 1 kleine ui of 2 sjalotjes, gesnipperd
- 1 a 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rijpe avocado
- sap van 1 limoen
- scheutje (slag)room
- gedroogde oregano
- peper & zout
Bereidingswijze
1. Draai met een spiraalsnijder sliertjes van de courgettes als je dat nog niet gedaan hebt.
2. Verwijder de schil van de avocado en prak hem fijn met het limoensap. Breng op smaak met peper, zout en een flinke snuf gedroogde oregano. Roer er tenslotte nog een scheutje slagroom door zodat je als het ware een saus krijgt.
3. Verhit wat (olijf) olie in een wok en fruit de ui en knoflook aan op laag vuur. Zet het vuur wat hoger en bak de courgetti sliertjes een paar minuten mee.
4. Voeg de avocadosaus toe en verwarm nog even mee met de courgetti. Meng er nu de zalmstukjes door of serveer ze pas op het bord erbij.