Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Courgetti met Thaise rode curry

Courgetti met Thaise rode curry, kippendij en cashewnoten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Hoofdgerecht voor 2 personen


Ingrediënten

Scale
  • 4 courgettes (die door een spiraalsnijder passen) = ongeveer 800 gram
  • 1 eetlepel Thaise rode currypasta (merk: Mae Ploy) of minder naar smaak
  • 300 gram kippendij, in stukjes
  • handjevol sugarsnaps (of even voorgekookte snij- of sperziebonen)
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 wortel, geschild, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 lente-uitjes of loof van verse uien, in stukjes
  • handjevol gezouten cashewnoten

Extra nodig: spiraalsnijder


Bereidingswijze

1. Verhit arachide- of zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de currypasta en kippendijstukjes ongeveer 2 minuten. Voeg vervolgens de wortel, paprikareepjes en sugarsnaps toe en bak even mee.

2. Haal de courgettes door de spirellisnijder als je dit nog niet gedaan hebt.

3. Voeg de knoflook, oestersaus, vissaus en suiker toe aan de kip en laat ongeveer 4 minuten op laag vuur stoven.

4. Bak nu de courgetti even op in een grote koekenpan in wat olie. De  courgette sliertjes zijn behoorlijk snel gaar. Ik vind het zelf het makkelijkst om de courgetti om te scheppen met een siliconen knijptang. Zie ook de foto hieronder.

5. Bak de lente-ui nog heel even mee met de kip. Verdeel de courgetti over 2 borden met de kip in rode curry en garneer met cashewnoten.