Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
couscoussalade met bietjes

Couscoussalade met bietjes, feta en amandelen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Omschrijving

Bijgerecht voor 2 – 3 personen (eenvoudig te verdubbelen)


Ingrediënten

Units Scale
  • 1 grote biet of 2 kleintjes
  • 200 gram couscous
  • 1 citroen
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes gesneden (of vervang door 50 gram in dunne plakjes gesneden rauwe koolrabi)
  • 50 gram feta, verkruimeld
  • 5 gram munt en/of korianderblaadjes, fijngehakt
  • 25 gram geroosterde amandelen, grofgehakt
  • 2 eetlepels pistachenootjes, grofgehakt

Bereidingswijze

1. Stoom, kook of rooster de bietjes gaar. Laat ze afkoelen, verwijder de schil en snijd ze in kleine blokjes. Meng er 2 eetlepels olijfolie door met zout en peper naar smaak.

2. Meng in een kom de couscous met wat geraspte citroenschil, 0,5 theelepel zout en net zoveel kokend water tot de couscous net onder staat. Laat 10 minuten staan en roer dan los met een vork.

3. Meng de bosui, bleekselderij, feta, kruiden en 2 eetlepels citroensap door de couscous.

4. Schep de couscous vlak voor het serveren op een schaal, of laat hem lekker in de kom zitten zoals ik deed, en strooi er de amandelen, pistachenootjes en bietenblokjes op. Of meng alles door elkaar.