Afdrukken
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
zelfgemaakte saucijzenbroodjes

De lekkerste saucijzenbroodjes van Yvette’s moeder 

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Genoeg voor: 20

Omschrijving

Voor 20 saucijzenbroodjes


Ingrediënten

– 1 kilo rundergehakt
– 1 ei
– 3 eetlepels ketchup
– 75 ml ketjap
– 1 eetlepel worcestershiresauce
– 1 eetlepel kaneel
– 1 eetlepel pimento of speculaaskruiden
– 1 theelepel nootmuskaat
– 2 eetlepels mosterd
– 1 handje paneermeel
– scheutje tabasco, naar smaak
– 1 kleine theelepel zout
– 20 blaadjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
– 1 ei, losgeklopt


Bereidingswijze

1. Kneed alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar in een grote kom.
Kijk even uit met het paneermeel, voeg zoveel toe tot de vulling mooi samenhangend is maar niet te nat en niet te plakkerig.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakplaat in of beleg hem met een vel bakpapier. Verdeel het gehakt in 20 bolletjes en rol voor elke velletje bladerdeeg een worstje van het gehakt.

3. Vouw het bladerdeeg eromheen en druk het vast met je vingertoppen. Druk met een vork nog eens beter vast zodat er een ribbelrandje ontstaat. Ga door tot alle gehakt en velletjes bladerdeeg op zijn.

4. Leg alle ongebakken broodjes op een of twee bakplaten, besmeer ze met een losgeklopt eitje en maak een paar kleine sneetjes aan de bovenkant.
Bak ze in een minuut of 25-30 mooi goudbruin.