
Courgetti Carbonara (net zo lekker als de pasta versie!)
Ik was zo ontzettend in mijn nopjes met dit recept voor Courgetti Carbonara dat ik het meteen op Instagram plaatste. Het uitgewerkte recept is nu dus ook te vinden op de blog. Is het niet […]
Ik was zo ontzettend in mijn nopjes met dit recept voor Courgetti Carbonara dat ik het meteen op Instagram plaatste. Het uitgewerkte recept is nu dus ook te vinden op de blog. Is het niet […]
Het is gewoon wéér gelukt om een heerlijk courgetti gerecht te bedenken! Deze keer aten we courgetti met Thaise rode curry, kippendij en cashewnoten. Met de kippendij bakte ik wat stukjes wortel, paprika, sugarsnaps en […]
Dit recept van ceasar courgetti was meteen de eerste poging een voltreffer. Als in; manlief verzocht na het eten om hem snel nog een keer op het menu te zetten. Een van de makkelijkste en […]
Dit is het recept waardoor ik koriander heb leren eten! Ook ík vond het lang geleden naar zeepsop smaken. Pas toen een goede vriendin deze zomerse pastasalade met mango en kip maakte en daar koriander […]
‘Dat is dan toch zeker wel zonder het schillen?!’ Dit was de reactie van manlief op mijn mededeling dat ik mezelf had opgegeven voor de #15minutesasperge challenge die wordt georganiseerd door het Nederlands aspergecentrum. De […]
Op de website Voedzaam & Snel was mijn aandacht snel getrokken door de zin “Dit recept met spruitjes is lekker, zó lekker dat mensen die spruiten vies vinden dit spruitjes recept vast en zeker wel […]
Ik was al fan van het recept ‘Lasagne met andijvie’ uit het boek Mari plukt de dag zelfs nog voordat het überhaupt in de oven stond. De reden? Deze lasagne is ontzettend makkelijk te maken, ziet […]
Op zoek naar een simpel gerechtje voor een doordeweekse avond? Dit eenpansgerecht van couscous met gyros, courgette en geitenkaas maakte ik voor het eerst 3 jaar geleden. In afwachting van onze nieuwe keuken kookten we […]
Ik heb de laatste tijd meer gerechten met courgette gekookt, gebakken en gegeten dan ik ooit bij geblogt krijg. Geloof me; 4 courgetteplanten voor 2 personen is véél te veel.Het idee om courgette door de […]
Als het eindelijk zomer is en Nederland massaal klaagt over de hitte is het tijd om aan de maaltijdsalades te gaan. Op dagen waarop je zo snel mogelijk in de tuin wilt gaan zitten met […]
Pasta met asperges en warmgerookte zalm. Alweer zo’n klassieker uit mijn kookrepertoire die ik tijdens het aspergeseizoen altijd meerdere keren maak. Een eenpansgerecht dat, als je asperges geschild zijn, in een kwartiertje klaar is en […]
Deze raviolisalade met gerookte kip en rucola is een van mijn favoriete maaltijdsalades in de zomer. Ik vond het recept ooit op een receptkaartje bij de AH en heb het sindsdien al ontelbare keren gemaakt.Pas […]
Ik kan me niet herinneren wanneer we voor het laatst zo snel klaar waren met koken! Manlief en ik vinden het vooral belangrijk dat er lekker wordt gegeten. Daarbij is de bereidingstijd meestal niet leidend […]
Dat ik door het boek ‘De man die koken kan’ zin kreeg om te koken mag duidelijk zijn. Na de bierblik burgers had ik ook spontaan zin om weer eens Gado Gado te maken. Maar […]
Het is niet altijd heel bewust maar op de een of andere manier eten we op maandagavond vaak vegetarisch. Overigens eten we stiekem steeds vaker vegetarisch en is het niet alleen Meatless Monday maar ook […]
Deze ravioli met geroosterde groenten uit de oven is een van mijn ‘geen zin of tijd om te koken’ gerechten voor doordeweekse dagen. Een simpele en snelle vegetarische pasta bomvol groenten. Toen ik vorige week zakte […]
Deze pittige bonenstoof met tortillachips en feta is een van onze vegetarische favorieten.Het oorspronkelijke recept uit de AH box was met tacoschelpen die even in oven werden gebakken. Het is echter helemaal niet makkelijk om […]
Op avonden dat ik laat thuis ben – of er geen zin of tijd is om uitgebreid te koken – wordt met enige regelmaat deze mediterrane ovenschotel met braadworst in de oven geschoven. Koken kun […]
Deze pasta komt al jaren op doordeweekse avonden bij ons op tafel. Het is onze favoriete ‘altijd goed pasta’. Hij is snel klaar en bevat ingrediënten die altijd en overal verkrijgbaar zijn. Dat is ook de […]
Na een heerlijk weekend in Malaga waar we genoten van tapas, wijn en (vooral!) de zon, was het vandaag een groot contrast met het druilerige weer in Nederland. Wel een prima reden trouwens om dit […]
Copyright © 2025 | MH Magazine WordPress Theme by MH Themes