Worstenbrood & Wijn

Worstenbrood & Wijn

Bourgondisch genieten

  • Home
  • Grillen & Chillen inkijkexemplaar
  • Bol.com
  • Receptenindex
    • Bakken Hartig
    • Bakken Zoet
    • BBQ
    • Bijgerechten
    • Bitterballen
    • Borrelhapjes
    • Dessert
    • Doordeweeks
    • Hoofdgerecht
    • Moestuinkoken
    • Ontbijt & Lunch
    • Stoomoven
    • Vegetarisch
    • Voorgerecht
  • Curacao
  • Kookboeken
    • GRILLEN & CHILLEN – BBQ BOEK
    • Inkijkexemplaar Het Bourgondische Bitterballenboek
    • Kookboeken
    • Kookboekenpodcast
  • Wandelen
  • Over mij
    • Over mij
    • Contact/Privacy
    • DISCLAIMER
HomeDoordeweeks

Doordeweeks

courgetti carbonara op bord met blokjes tomaat
Doordeweeks

Courgetti Carbonara (net zo lekker als de pasta versie!)

15 juli 2018 Ilona 1

Ik was zo ontzettend in mijn nopjes met dit recept voor Courgetti Carbonara dat ik het meteen op Instagram plaatste. Het uitgewerkte recept is nu dus ook te vinden op de blog. Is het niet […]

Courgetti met Thaise rode curry
Doordeweeks

Courgetti met Thaise rode curry, kippendij en cashewnoten

9 juli 2018 Ilona 0

Het is gewoon wéér gelukt om een heerlijk courgetti gerecht te bedenken! Deze keer aten we courgetti met Thaise rode curry, kippendij en cashewnoten. Met de kippendij bakte ik wat stukjes wortel, paprika, sugarsnaps en […]

Ceasar courgetti met krokante kip en tomaatjes
Doordeweeks

Moestuinkoken: Ceasar courgetti met krokante kippendij en tomaatjes

26 juni 2018 Ilona 0

Dit recept van ceasar courgetti was meteen de eerste poging een voltreffer. Als in; manlief verzocht na het eten om hem snel nog een keer op het menu te zetten. Een van de makkelijkste en […]

Gedekte tafel met zomerse pastasalade met mango en kip
Doordeweeks

Zomerse pastasalade met mango en geroosterde kip

10 juni 2018 Ilona 2

Dit is het recept waardoor ik koriander heb leren eten! Ook ík vond het lang geleden naar zeepsop smaken. Pas toen een goede vriendin deze zomerse pastasalade met mango en kip maakte en daar koriander […]

Doordeweeks

Pasta met asperges, gerookte zalm en basilicumroom

20 april 2018 Ilona 0

‘Dat is dan toch zeker wel zonder het schillen?!’ Dit was de reactie van manlief op mijn mededeling dat ik mezelf had opgegeven voor de #15minutesasperge challenge die wordt georganiseerd door het Nederlands aspergecentrum. De […]

Spruitjes ovenschotel
Doordeweeks

Spruitjes ovenschotel; met spekjes, champignons en kaas

20 maart 2018 Ilona 9

Op de website Voedzaam & Snel was mijn aandacht snel getrokken door de zin “Dit recept met spruitjes is lekker, zó lekker dat mensen die spruiten vies vinden dit spruitjes recept vast en zeker wel […]

Lasagne met andijvie en spekjes tijdens voorbereiding
Doordeweeks

Lasagne met andijvie, spekjes en scamorza kaas

10 maart 2018 Ilona 0

Ik was al fan van het recept ‘Lasagne met andijvie’ uit het boek Mari plukt de dag zelfs nog voordat het überhaupt in de oven stond. De reden? Deze lasagne is ontzettend makkelijk te maken, ziet […]

Couscous met gyros, courgette en geitenkaas
Doordeweeks

Couscous met gyros, courgette en geitenkaas

7 maart 2018 Ilona 0

Op zoek naar een simpel gerechtje voor een doordeweekse avond? Dit eenpansgerecht van couscous met gyros, courgette en geitenkaas maakte ik voor het eerst 3 jaar geleden.  In afwachting van onze nieuwe keuken kookten we […]

Pasta carbonara met courgette in pan
Doordeweeks

Pasta carbonara met courgette

12 augustus 2017 Ilona 0

Ik heb de laatste tijd meer gerechten met courgette gekookt, gebakken en gegeten dan ik ooit bij geblogt krijg. Geloof me; 4 courgetteplanten voor 2 personen is véél te veel.Het idee om courgette door de […]

Salade geroosterde perzik, mozzarella, serranoham
Doordeweeks

Salade met geroosterde perzik, mozzarella en serranoham

19 juli 2017 Ilona 2

Als het eindelijk zomer is en Nederland massaal klaagt over de hitte is het tijd om aan de maaltijdsalades te gaan.  Op dagen waarop je zo snel mogelijk in de tuin wilt gaan zitten met […]

Pasta met witte asperges en gerookte zalm
Doordeweeks

Pasta met asperges en warmgerookte zalm

8 juni 2017 Ilona 0

Pasta met asperges en warmgerookte zalm. Alweer zo’n klassieker uit mijn kookrepertoire die ik tijdens het aspergeseizoen altijd meerdere keren maak. Een eenpansgerecht dat, als je asperges geschild zijn, in een kwartiertje klaar is en […]

Raviolisalade met gerookte kip en rucola
Doordeweeks

Raviolisalade met gerookte kip en rucola

30 mei 2017 Ilona 1

Deze raviolisalade met gerookte kip en rucola is een van mijn favoriete maaltijdsalades in de zomer. Ik vond het recept ooit op een receptkaartje bij de AH en heb het sindsdien al ontelbare keren gemaakt.Pas […]

koreaanse noodles
Doordeweeks

Pittige Koreaanse noodles met lamsgehakt & spirelli groenten

25 april 2017 Ilona 0

Ik kan me niet herinneren wanneer we voor het laatst zo snel klaar waren met koken! Manlief en ik vinden het vooral belangrijk dat er lekker wordt gegeten. Daarbij is de bereidingstijd meestal niet leidend […]

Gado gado maaltijdsalade met noedels en gerookte forel
Doordeweeks

Gado Gado met gerookte forel

19 april 2017 Ilona 1

Dat ik door het boek ‘De man die koken kan’ zin kreeg om te koken mag duidelijk zijn. Na de bierblik burgers had ik ook spontaan zin om weer eens Gado Gado te maken.  Maar […]

Pasta met muntpesto
Doordeweeks

Pasta met muntpesto uit Veg!

10 april 2017 Ilona 0

Het is niet altijd heel bewust maar op de een of andere manier eten we op maandagavond vaak vegetarisch. Overigens eten we stiekem steeds vaker vegetarisch en is het niet alleen Meatless Monday maar ook […]

Ovenplaat met geroosterde groenten
Doordeweeks

Ravioli met geroosterde groenten uit de oven

3 april 2017 Ilona 0

Deze ravioli met geroosterde groenten uit de oven is een van mijn ‘geen zin of tijd om te koken’ gerechten voor doordeweekse dagen. Een simpele en snelle vegetarische pasta bomvol groenten. Toen ik vorige week zakte […]

Tortillachips met pittige bonenstoof en feta
Doordeweeks

Tortillachips met pittige bonenstoof en feta

20 maart 2017 Ilona 0

Deze pittige bonenstoof met tortillachips en feta is een van onze vegetarische favorieten.Het oorspronkelijke recept uit de AH box was met tacoschelpen die even in oven werden gebakken. Het is echter helemaal niet makkelijk om […]

Ovenschotel met braadworst en groenten net uit de oven
Doordeweeks

Ovenschotel met braadworst en groenten

5 maart 2017 Ilona 0

Op avonden dat ik laat thuis ben – of er geen zin of tijd is om uitgebreid te koken – wordt met enige regelmaat deze mediterrane ovenschotel met braadworst in de oven geschoven. Koken kun […]

Doordeweeks

Pasta met broccoli, saucijzenvlees en Parmezaanse kaas

24 februari 2017 Ilona 0

Deze pasta komt al jaren op doordeweekse avonden bij ons op tafel. Het is onze favoriete  ‘altijd goed pasta’. Hij is snel klaar en bevat ingrediënten die altijd en overal verkrijgbaar zijn. Dat is ook de […]

zuurkoolstamppot op bord
Doordeweeks

Ouderwetse zuurkoolstamppot met appel

20 februari 2017 Ilona 2

Na een heerlijk weekend in Malaga waar we genoten van tapas, wijn en (vooral!) de zon, was het vandaag een groot contrast met het druilerige weer in Nederland. Wel een prima reden trouwens om dit […]

Berichten paginering

« 1 2 3 »

Dé gids voor spontane BBQ-momenten. Bestel hem hier:

Zoek hier naar recepten

Categorieën

  • Achter de schermen
  • Bakken Hartig
  • Bakken Zoet
  • BBQ
  • Bijgerechten
  • Bitterballen
  • Borrelhapjes
  • Curacao
  • Dessert
  • Doordeweeks
  • Foodie hotspots
  • Foodie tips
  • Geen categorie
  • Hoofdgerecht
  • Kookboeken
  • Moestuinkoken
  • Ontbijt & Lunch
  • Stoomoven
  • Vegetarisch
  • Voorgerecht
  • Wandelen

Zoek hier naar recepten

© 2017 – 2024 Worstenbrood & Wijn| Onze disclaimer en privacyverklaring zijn van toepassing | contact: ilona@worstenbroodenwijn.nl

Copyright © 2025 | MH Magazine WordPress Theme by MH Themes