Omschrijving
Voor 1 persoon
Ingrediënten
Scale
- 45 ml wodka
- 30 ml verse espresso
- 15 ml Kahlua koffielikeur
- 10 ml suikersiroop (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
- evt. 3 koffiebonen als garnering
Extra: scheutje Galliano
Martiniglas + cocktailshaker
Bereidingswijze
1. Schenk de wodka, espresso, Kahlua, Galiano en de suikersiroop in een cocktailshaker; de kleine shaker tin.
2. Vul de kleine shaker tot de rand met ijsblokjes, sluit de grote shaker op de kleine shaker, houdt hem goed vast en shake hard! Ongeveer 15 seconden.
3. Fine strain de cocktail ( = cocktailiaans voor door een groot theezeefje gieten) in het Martiniglas.
4. Garneer eventueel met de koffiebonen.
Notities
Tip van Tess: Wanneer je hard genoeg shaket en verse espresso gebruikt, krijgt deze cocktail een heerlijke schuimlaag waar de drie koffiebonen mooi op blijven drijven.